Ogólnopolski Marsz „Obudź się Polsko!”

Organizacje Zakładowe/Międzyzakładowe

NSZZ „Solidarność”

Komunikat dot. Ogólnopolskiego Marszu „Obudź się Polsko!”

W dniu 29.09.2012r. roku (sobota), wśród wielu organizacji społecznych i politycznych, protestować będą również członkowie i sympatycy NSZZ „Solidarność”.. W tym marszu pójdziemy pod hasłami: wolność dla mediów i zgromadzeń, płaca minimalna, „STOP 67”, stabilne zatrudnienie, STOP dla umów śmieciowych,

Odział w Starogardzie Gdańskim wraz z organizacjami zakładowymi i międzyzakładowymi organizuje wyjazd do Warszawy .

1. Planowany wyjazd o godz. 6.00 - miejsce zbiórki do ustalenie przez osoby wyznaczone przez organizację związkową oraz Prezydium Rady Oddziału ( z ramienia Oddziału Zdzisław Czapski)

2. Planowany wyjazd z Warszawy ok. godz 18.00.

3. Region Gdański NSZZ „Solidarność”zabezpiecza dla każdego uczestnika posiłek w lokalu gastronomicznym(obiad) w drodze powrotnej, oraz zabezpiecza środek lokomocji (autokary)

Program marszu;

12.00-Plac Trzech Krzyży. Patriotyczny program słowno-muzyczny. Msza św

w intencji Ojczyzny.