Program GROSIK

Image

Członek „Solidarności” (i jego rodzina) może korzystać z rabatów w sklepach, punktach usługowych, na stacjach benzynowych, w firmach ubezpieczeniowych, wkrótce także ogólnopolskich

Po okazaniu Twojej karty GROSIK dostaniesz zniżkę od kilku nawet do kilkudziesięciu procent

Program GROSIK dopiero rusza w naszym regionie, pamiętaj jednak, że już teraz możesz korzystać ze zniżek w czasie pobytu w innych miejscach, gdzie GROSIK już działa – możesz sam przekonać się o jego skuteczności

Listę punktów, honorujących kartę w każdym regionie znajdziesz na stronie internetowej www.solkarta.pl

Aby zdobyć kartę zgłoś się do swojej organizacji zakładowej NSZZ „Solidarność”

Sam możesz zwiększać liczbę punktów, w których zniżki uzyskasz Ty i Twoi koledzy związkowcy. Poinformuj o programie GROSIK znajomego sklepikarza, fryzjera czy szewca.

Już ponad 90 tysięcy członków „Solidarności” w kraju korzysta ze zniżek w GROSIKU
Im więcej z nas będzie miało karty Grosik, tym większą stanowimy liczbę klientów i tym lepsze zniżki wynegocjujemy
Informacje o Grosiku znajdziesz
w każdym wydaniu „Magazynu Solidarność”
www.solidarnosc.gda.pl
www.solkarta.pl

Region Gdański NSZZ „Solidarność”
80-855 Gdańsk, ul. Wały Piastowskie 24, 058 308-43-52, 058 301-88-54

Koordynatorem programu GROSIKU w Regionie Gdańskim
jest  Roman Kuzimski, zastępca przewodniczącego ZRG NSZZ „Solidarność”  r.kuzimski@www.solidarnosc.gda.pl

Aktualny wykaz placówek w Regionie Gdańskim, honorujących kartę Grosik. Do programu cały czas przystępują nowe sklepy, hurtownie i punkty usługowe.

Aktualizacja: 23.10.2008

Bary, restauracje, hotele
Bar Kotwica, Gdynia, bulwar Nadmorski 40/1, www.restauracjaujozefa.com.pl, e-mail: restauracjaujozefa@wp.pl), rabat 7%
Gospoda u Józefa, Gdynia, ul. Świętojańska, rabat 7%
Restauracja u Józefa, Sopot, ul. Haffnera 81/85, rabat 7%
Kompleks Lucky Hotels, Sopot, ul. Haffnera 81/85, Rabat 10%, udzielany jest dla grup zorganizowanych liczących powyżej 10 osób.
Restauracja Magnolia, Gdańsk, ul. Stągiewna 5, rabaty od 5 do 15%
Restauracja Sukiennice, Chojnice, ul. Sukienników 14, rabat 15%
Bar – Kawiarnia „Fantazja”, Szpital Specjalistyczny im. J. K. Łukowicza w Chojnicach, Chojnice, ul. Leśna 10, rabat 15%
Restauracja – Pub „Patio”, Gdańsk, ul. Kupiecka (za Zieleniakiem), rabat – 10% na konsumpcję (nie obejmuje napoi alkoholowych), w przypadku imprez zorganizowanych min. 10 osób, rabat obejmuje również napoje alkoholowe.
Bar „Ferro”, Gdańsk, ul. Karmelicka 1, rabat – 10% na konsumpcję (nie dotyczy piwa)
Pizzeria Królewska, Gdańsk, ul. Wały Jagiellońskie 8, rabat 8% (nie dotyczy alkoholi)
Bar Stokrotka, Wąglikowice 47, pow. Kościerzyna, rabat 10%
Restauracja „Różana”, Lębork, I Armii Wojska Polskiego, rabat 10% (nie dotyczy alkoholu)
Restauracja i Hotel „JANTA” – Maria Janta, Dziemiany, usługi gastronomiczne i hotelowe, Rabat 10%

Apteki
Apteka „Przy Bramie”, Chojnice, ul. 31 Stycznia, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Punkt Apteczny Charzykowy, Charzykowy, ul. Turystyczna 1/2, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka „Centrum”, Chojnice, ul. Obrońców Chojnic 1, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Punkt Apteczny Silno, Silno, ul. Główna 49, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka w Szpitalu, Chojnice, ul. Leśna 8, Rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka Chojnicka, Chojnice, ul. Kościerska 9, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka Piłsudskiego, Chojnice, ul. J. Piłsudskiego 20, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka przy Skwerze, Chojnice, ul. Skwer Kościuszki 14, rabat 5%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka – S.C. „Pharmacon”, Starogard Gdański, ul. Droga Nowowiejska 26C, rabat 6%, nie dotyczy leków refundowanych
Apteka „Przy Browarze”, Lębork, al. Wolności 40, rabat 10% (nie dotyczy leków refundowanych)
Apteka „Staromiejska”, Lębork, ul. Staromiejska 17, rabat 10% (nie dotyczy leków refundowanych)
 Apteka „ POD AKACJAMI”, Łubiana k. Kościerzyny, Rabat 5%

Sklepy, hurtownie, usługi
Hurtownia ZIBI – BIS, Chojnice, ul. Dworcowa 20 (artykuły spożywcze, sprzęt sportowy, meble ogrodowe), rabat 5%
Sklep spożywczo-przemysłowy, Chojnice, ul. Brzozowa 15, rabat 5%
Sklep spożywczo-przemysłowy, Rytel, ul. Kowalkowskiego 9, rabat 5%
Amikom – Komputery i Akcesoria, Wejherowo, ul. Sobieskiego 227, Wejherowo, ul. 10 Lutego 15, Rumia, ul. Kosynierów 37/4, rabaty 4–30%
Kompiler – Sklep Komputerowy, Rumia, ul. Filtrowa 18, rabat 3%, przy zakupach pow. 2500 zł – 5%
Office Centrum s.c. Edyta Stępień i Michał Grela (art. biurowe, szkolne, zabawki), Rumia, ul. Filtrowa 18, rabat 3%
Zakład Optyczny, Krzysztof Gollus, Chojnice, ul. Młodzieżowa 35, Chojnice, ul. Leśna 10, Czersk, ul. Ostrowskiego 16, Człuchów, ul. Żółkiewskiego 20, różne rabaty
SAKOR Sp. z o.o.,Tczew, ul. Żwirki 38 (wyposażenie łazienek, kuchni, remonty), rabat – 7% na zakupione towary, 10% na wykonywane usługi
ZPHU Porolet (okienne systemy osłonowe – sprzedaż i wykonawstwo), Gdynia, ul. Chwaszczyńska 50, rabat 8%
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe „Hetman” Spółka z o.o., Chojnice, ul. Strzelecka 9, Lębork, ul. Krzywoustego 12, Grudziądz, ul. Chopina 5, Bydgoszcz, ul. Pułaskiego 45 (sprzedaż materiałów budowlanych i wykończeniowych), rabat 5% na zakupione towary
Zakład fryzjerski, Kościerzyna, ul. Dworcowa 4, rabat 10%
Zakład fryzjerski Janina Formella, Gdynia, ul. Morska 81-87 (teren Akademii Morskiej, paw. D) rabat 10%
Sklep RTV-AGD, Starogard Gd., ul. Hallera 15, rabat 8%
Sklepy spożywcze Kluge, Starogard Gd., ul. Kopernika 26 i ul. Paderewskiego 13, rabat 3% na wszystkie towary
Kompleks Handlowy „JANTA” – Maria Janta
Dziemiany, ul. Wyzwolenia 29, art. spożywczo-przemysłowe, rabat – 5%
JAPANMOTO Karol Tusiewicz, Rumia, ul. Okrężna 6, Części zamienne, akcesoria, materiały eksploatacyjne do wszystkich modeli samochodów japońskich, koreańskich i zachodnich. Możliwość sprzedaży wysyłkowej.www.japanmoto.pl, Rabat 10%
Zrzeszenie Właścicieli Prywatnego Transportu CITY, PLUS, HALLO TAXI, Gdańsk, ul. Wyzwolenia 9, zamawianie taksówek w Trójmieście 96-86; 96-26; 91-92. Bezpłatne zamawianie taksówek z automatu telefonicznego bez karty 0-800-400-400. Warunkiem udzielenia rabatu, jest przedłożenie przed rozpoczęciem usługi przez kupującego Karty Grosik. Rabat 10%
MIDAM – Tadeusz Mikołajczyk, Lębork, ul. Staromiejska 36, Sprzedaż akcesoriów do GSM i RTV, Rabat 5%
Gabinet Kosmetyki Kompleksowej „VENuS”, Wejherowo, ul. Pucka 5, usługi fryzjerskie i kosmetyczne, gabinet odnowy biologicznej, Rabat 5%
Sklep Mięso-Wędliny, Wejherowo, ul. 12 Marca 224, Mięso, wędliny, drób, Rabat 3%
Sklep Mięso-Wędliny, Wejherowo, ul. Kaszubska 4b, Mięso, wędliny, drób, Rabat 3%
Sklep Rowerowy i Skuterów, Wejherowo, ul. I Brygady Pancernej Wojska Polskiego 86a, Sprzedaż – rowery, skutery, części, akcesoria rowerowe, serwis. Rabat 5%
Sklep Rowerowy, Wejherowo, ul.  Strzelecka 7a, Sprzedaż – rowery, części, akcesoria rowerowe, serwis. Rabat 5%
Sklep sportowy „Pro Sport”, Wejherowo
ul. Sobieskiego 270, art.  sportowe, obuwie, odzież sportowa. Rabat 5%
Sklep Odzieżowy, Wejherowo, ul. Sobieskiego 217, Odzież – Wrangler, Lee, Big Star. Rabat 5%
Sklep „DOM DZIECKA”, Wejherowo, ul. Sobieskiego 215, art.  dziecięce – odzież, obuwie, zabawki, wózki, akcesoria. Rabat 5%
Sklep Hac @ Hac, Wejherowo, ul. Obrońców Helu 3 (kompleks handlowy „JANTAR”), art.  dziecięce – odzież, obuwie, zabawki, wózki, akcesoria. Rabat 5%
Sklep Zig Zig Mania, Wejherowo, ul. I Brygady Pancernej Wojska Polskiego 28 (Centrum Handlowe „KASZUBY”), art.  dziecięce – odzież, obuwie, zabawki, wózki, akcesoria. Rabat 5%
DOMATOR Sp. J., Wejherowo, ul. Pucka 2a, Sprzedaż firan, karniszy, pościeli, tapet., Rabat 5%
DOMATOR Sp. J., Wejherowo, ul. Pucka 10, Materiały budowlane i wyposażenia wnętrz. Rabat 5%
DOMATOR Sp. J., Wejherowo, ul. I Brygady Pancernej Wojska Polskiego 86b, materiały budowlane i wyposażenia wnętrz. Rabat 5%
MINI MARKET, Teresa Drożdżyńska, Łubiana k. Kościerzyny, ul. Osiedlowa 2A, Rabat 2%
Kwiaciarnia „u EWCI”, Lubiana k. Kościerzyny, ul. Długa 19, Rabat 5%
Wulkanizacja Hermanowo, Starogard Gd. ul. Gryfa Pomorskiego 28. Rabat 5% na usługi oraz 5 zł rabatu za każda zakupioną nową oponę.

Ubezpieczenia
Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych, Życiowych i Majątkowych – „CIGNA”, Bogusław i Tomasz Przerada, Chojnice, ul. Piłsudskiego 29, Chojnice, ul. Człuchowska 38B, Czersk, ul. Łukowska 31, Człuchów, plac Wolności 7, rabat 10%
Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych, Życiowych i Majątkowych – „CIGNA”, Bogusław i Tomasz Przerada, Gdynia, ul. 10 Lutego 35, Rabat 10%

Inne