„Konstytucja dla obywateli, nie dla elit”

Dnia 25 sierpnia br. w sali BHP odbyła się Debata Ekspercka z udziałem Prezydenta RP Andrzeja Dudy pod hasłem „Konstytucja dla obywateli, nie dla elit„, stanowiąca publiczną inaugurację kampanii informacyjnej przed referendum ogólnokrajowym w sprawie zmian w Konstytucji RP.

Wśród zaproszonych gości byli obecni m.in.: Paweł Mucha – Sekretarz Stanu Kancelarii Prezydenckiej, Stanisław Karczewski – Marszałek Senatu, Dariusz Drelich – Wojewoda Pomorski, Piotr Duda – Przewodniczący NSZZ „Solidarność”, Marian Krzaklewski – Przewodniczący NSZZ „Solidarność” w latach 1991-2002, Janusz Śniadek – poseł na Sejm (PiS), Sławoj Leszek Głódź – Arcybiskup Metropolita Gdański.

W konferencji uczestniczyła również Maria Jolanta Ochman – Przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia oraz członkowie Komisji Krajowej i Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność.”

Z ramienia Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia w debacie uczestniczyła Lucyna Kwasek – członek Rady Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia i Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność”.

WP_20170825_12_11_48_Pro (2)

WP_20170825_10_40_23_Pro