Konferencja prasowa w sprawie połączenia WCO Sp. z o. o. z Copernicus PL Sp. z o. o. w Gdańsku

20 lipca 2015 r. w Zarządzie Regionu Gdańskiego odbyła się konferencja prasowa w sprawie połączenia Wojewódzkiego Centrum Onkologii Sp. z o. o. w Gdańsku z Copernicus Podmiot Leczniczy Sp. z o. o. z w Gdańsku.

W spotkaniu uczestniczyli Pan Jerzy Barzowski – Radny Sejmiku Województwa Pomorskiego i Komisji Zdrowia, Pani Anna Mankiewicz – Przedstawicielka organizacji związkowej NSZZ „Solidarność” z Wojewódzkiego Centrum Onkologii w Gdańsku, Pan Krzysztof Dośla – Przewodniczący Zarządu Regionu Gdańskiego oraz Pani Irena Jenda – Przewodnicząca Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia w Gdańsku.

Obecni byli też przedstawiciele mediów: Dziennik Bałtycki, Panorama, Radio Gdańsk i Radio Plus.

Dnia 22 lipca 2015 r. o godzinie 11.00 w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Pomorskiego przy ul. Okopowej 21/27 w Gdańsku (sala Herbowa) odbędzie się Komisja Zdrowia Polityki Społecznej i Rodziny Sejmiku Województwa Pomorskiego, na której będzie rozpatrywany projekt uchwały w sprawie połączenia Copernicus Podmiot Leczniczy Sp. z o. o. z siedzibą w Gdańsku oraz Wojewódzkie Centrum Onkologii w Gdańsku Sp. z o. o.

Więcej informacji na stornie głównej solidarnosc.gda.pl w zakładce Aktualności.