Oferta Sekcji
  • Szkolenia. Bieżąca oferta Działu Szkoleń Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” (w tym szkolenia dla władz danej KM, dla komisji rewizyjnych, dla skarbników KM, dla społecznych inspektorów pracy, „Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych”, „Rozwój związku”) znajduje się na str.: www.solidarnosc.gda.pl/s6-dzias-szkole/
  • Awans zawodowy. Porady w Sekcji dla członków „S” ws. awansu zawodowego nauczycieli (udzielają: Barbara Kamińska – zastępca przewodniczącego Sekcji  i Hanna Kowalewska-Minkiewicz – sekretarz Sekcji). Więcej za pośrednictwem biura Sekcji.
  • Społeczna Inspekcja Pracy. W siedzibie „S” comiesięcznie odbywają się spotkania dla Społecznych Inspektorów Pracy na temat najnowszych regulacji prawnych (organizuje się też – atrakcyjne cenowo – szkolenia podstawowe dla SIP-owców). Więcej za pośrednictwem biura Sekcji.
  • Zespół interwencyjny w Gdańsku ds. mobbingu. Członkowie „Solidarności” oświatowej w regionie gdańskim mogą korzystać z pomocy Zespołu, który powołała „S” oświatowa w Gdańsku: www.solidarnosc.pomorze.pl. Zjawisko mobbingu, niestety, czasami występuje także w szkołach. Zespół ma za sobą udane interwencje w indywidualnych sprawach członków „S” (przypominamy, że zapisy dotyczące mobbingu są już w Kodeksie pracy). Występujące problemy można zgłaszać – za pośrednictwem przewodniczącego Komisji Międzyzakładowej danej struktury „S” oświatowej – na adres: Targ Drzewny 3/7    80-886  Gdańsk  tel.: 58 308 47 25 fax: 58 308 47 26, biuro@solidarnosc.pomorze.pl.
  • Informator (kalendarz) nauczycielski oraz „Przegląd Oświatowy”. Można zamawiać „ NAUCZYCIELSKI INFORMATOR NA ROK SZKOLNY” (wydawca: Stowarzyszenie Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność”). Informator ma format B6. Jest wzbogacony o odrębny notesik alfabetyczny. Zamówienia można składać: tel./fax. 58/308-43-49,    e-mail: przegladzamowienia@wp.pl. Atrakcyjna cena! Uwaga: w ofercie także możliwość zamawiania dwutygodnika „S” oświatowej”: „Przegląd Oświatowy”.
  • Przystąp do „S”. W załączeniu Apel o wstępowanie do NSZZ „Solidarność” (w tym zasady wstępowania indywidualnego, powołania Koła, czy odrębnej organizacji „S”):