Informacje protestacyjne nr 8

Trwa akcja protestacyjna „Solidarności” oświatowej na Pomorzu Gdańskim. Pisma z żądaniami zostały złożone do dyrektorów szkół i placówek oświatowych (np. w Gdańsku – 85, w Pucku – 20, w Chojnicach – 15, w Sztumie – 9). Obecnie trwają ROKOWANIA pomiędzy dyrekcjami i przedstawicielami „S”. Zakończy je spisanie protokołu rozbieżności. Po nim nastąpi faza MEDIACJI, która również kończy się podpisaniem protokołu. To działania niezbędne, aby zgodnie z ustawą o rozwiązywaniu sporów zbiorowych ogłosić REFERENDUM z pytaniem o udział w STRAJKU.

Tym działaniom towarzyszy AKCJA INFORMACYJNA w szkołach na temat celów protestu. Wystąpiliśmy także o OFLAGOWANIE szkół. Pracownicy szkół otrzymali także znaczki-przypinki: „Solidarność – Protest Oświaty”. Akcja trwa.

W załączeniu kilka przykładów zdjęć. Więcej na galerii str. www.solidarnosc.gda.pl

Szkoły - Wejherowo - SP Nowy DwórFlaga - ZSzSportowych i Ogólnokształcących GdańskFlaga - Tczew - ZSTFlaga - Puck - PCKZIUFlaga - Chojnice - LO im. Filomatów Chojnickich