Msza i relikwie Bł. Księdza Jerzego Popiełuszki

„Mamy wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć,gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć,gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą”.

W imieniu Duszpasterstwa „Nikodemos”, będącego wspólnotą modlitewną nauczycieli i pracowników gdańskiej  oświaty zrzeszonych w NSZZ „Solidarność” oraz sympatyków  naszego Związku

zapraszamy

osoby związane z edukacją, w tym nauczycieli,

wychowawców, katechetów i uczniów

oraz   członków Zarządu Regionu Gdańskiego na czele

z Przewodniczącym Krzysztofem Doślą oraz Przewodniczącym Sekcji Regionalnej Oświaty Wojciechem Książkiem

do kościoła p.w. Bożego Ciała  ( Morena, dolny kościół ) na uroczystą Mszę Św. z wprowadzeniem relikwii Bł. Księdza Jerzego Popiełuszki- Kapelana  „Solidarności” w sobotę 29 marca   2014 roku na godz. 18.00.

Po Mszy Św. spotkanie na plebanii z udziałem zaproszonych gości.

Niech nasza liczna obecność będzie wyrazem hołdu złożonego Męczennikowi  za Wolność,Wiarę w zwycięstwo Dobra nad złem oraz wierność Bogu aż do końca. Niech wspólna modlitwa za polską szkołę  i młodzież, poprzez wstawiennictwo Bł. Księdza Jerzego trafi przed Boży Tron. Jest za co dziękować Bł. Ks. Popiełuszce, jest o co prosić Boga w ten trudny dla polskiej edukacji czas!

Przewodnicząca KMPOiW w Gdańsku –  Bożena Brauer

Duszpasterz wspólnoty  – Ks. Krzysztof  Nowak