Rada Powiatu: Tczew

Okręg wyborczy do Rady Powiatu nr 2

kaminskaBarbara Kamińska

Kandyduje do Rady Powiatu Tczewskiego, lista nr 3 (PiS), okręg wyborczy nr 2, miejsce na liście 2

Rodowita tczewianka. Absolwentka Uniwersytetu Gdańskiego (Instytut Psychologii i Pedagogiki), studia podyplomowe z zarządzania (PG) i politologii (UG). Pedagog szkolny w Zespole Szkół Ekonomicznych w Tczewie. Od 1990 r. działa w NSZZ „Solidarność” – aktualnie wiceprzewodnicząca Sekcji Oświaty i Wychowania Regionu Gdańskiego. Doświadczenie samorządowe: wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Tczewskiego (1998-2002), radna Rady Miejskiej w Tczewie ostatnich dwóch kadencji (2006-2010, przewodnicząca Komisji Edukacji, Kultury i Kultury Fizycznej, 2010-2014 wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej, opiekun Młodzieżowej Rady Miasta. Powołana przez marszałka województwa pomorskiego w skład Pomorskiej Rady Oświatowej. Członek Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej „Barbakan”. W Radzie Powiatu chciałaby skupić się na problemach szkolnictwa ponadgimnazjalnego (szczególnie zawodowego) i specjalnego oraz rozwoju tczewskiego szpitala, przemyślanej ofercie kulturalno-rekreacyjnej dla osób w każdym wieku. Stawia na skuteczną współpracę samorządów lokalnych w celu poprawy jakości życia mieszkańców powiatu.