Trenerzy Działu Szkoleń

Irena JendaIrena Jenda – Kierownik Działu Szkoleń, metodyk, trener i eurotrener, ukończone studia magisterskie na Uniwersytecie Gdańskim Wydział Prawa i Administracji. Ukończony kurs Pedagogiczny dla wykłdowców kursów, którego celem było przygotowanie do pracy dydaktyczno-wychowawczej. Działacz związkowy – Przewodnicząca Komisji Zakładowej SP ZOZ Stacja Pogotowia Ratunkowego w Gdańsku, członek Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”, Sekretarz  Regionalnej Komisji Wyborczej ZR oraz Przewodnicząca Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia. W Związku pracuje w Dziale Szkoleń od 1994 roku. Przez wiele kadencji była również ławnikiem Sądu Okręgowego Wydziału Pracy i Ubezpieczeń Społecznych.

W roku 2005 nagrodzona srebrną odznaką Sekcji Krajowej Oświaty i wychowania za zasługi dla NSZZ „Solidarność” w dziedzinach oświaty i wychowania oraz pracy związkowej.

Tadeusz Grubich – metodyk i trener , ukończone studia na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Wdział Nauk Społecznych – kierunek ekonomiczny, studia podyplomowe pedagogiczne oraz kurs dla członków rad nadzorczych spółek skarbu państwa. Działacz związkowy – Przewodniczący Komisji Międzyzakładowej Pracowników Biura Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”, pełnomocnik Regionalnej Komisji Wyborczej Zarządu Regionu. Pracuje w Dziale Szkoleń od 1999 roku. Przez wiele kadencji był również ławnikiem Sądu Okręgowego wydział Pracy w Gdyni.

W roku 2005 nagrodzony srebrną odznaką Sekcji Krajowej Oświaty i wychowania za zasługi dla NSZZ „Solidarność” w dziedzinach oświaty i wychowania oraz pracy związkowej.

thumbs_dsc02038 Przemysław Sąpó.r -  metodyk i trener . Ukończone studia prawnicze na Uniwersytecie Gdańskim oraz studia podyplomowe z zakresu Zarządzania Projektami i Pozyskiwania Funduszy UE w Wyższej Szkole Administracji i Biznesu w Gdyni. Ukończony kurs Pedagogiczny dla wykładowców kursów, którego celem było przygotowanie do pracy dydaktycznej. Aplikant radcowski w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Gdańsku. Członek Komisji Rewizyjnej Pracowników Biura Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”.