Stypendyści – rok 2003

Przyznane stypendia  – grudzień 2003 rok

1. Derengowski Przemysław – uczeń kl. III Gimnazjum nr 16, zam. Gdańsk, znakomite oceny, zainteresowania: laureat konkursu historycznego, zawodów lekkoatletycznych i pływackich, poparcie: Maria Kalarenko – wychowawca,  „S” Elektrociepłowni Gdańsk

2. Gołaszewski Jan – uczeń IV kl. Technikum Łączności, zam. Gdańsk, b. dobre oceny – świadectwa z czerwonym paskiem, laureat konkursu „Ośmiu Wspaniałych”, uczestnik olimpiady wiedzy technicznej, jest wolontariuszem pomagającym osobom niewidomym, sam choruje na zespół Gilberta, , poparcie: H. Przybyłowska – wychowawca, Koło „S” w Technikum

3. Hetmańska Paulina - uczennica  I kl. LO, zam. Wąglikowice k. Kościerzyny, b. dobre wyniki – listy gratulacyjne, zainteresowanie informatyką, poparcie: Cyprian Zalewski – wychowawca, KZ”S” przy Muzeum Kaszubskiego Parku Etnograficznego oraz Józef Rymsza – kier. Oddziału „S” ZRG w Kościerzynie

4. Komkowska Czesława – uczennica II kl. LO Żukowo, zam. Pępowo; zainteresowanie malarskie, poparcie: Brygida Treder – wychowawca, KM „S” POiW Żukowo

5. Kulczycki Jarosław - uczeń I kl. Szkoły  Policealnej nr 2, Gdańsk, dobre wyniki w nauce, poparcie: KM.”S” Stoczni Gdańskiej

6. Mielewczyk Dominik – uczeń I kl. Liceum Profilowanego w Sierakowicach; zam. Paczewo,  główne zainteresowania – matematyka i informatyka, poparcia: Marta Kaczmarek-Byczkowska – wychowawca, KM ”S” Stoczni Północnej Gdańsk

7. Muszyński Grzegorz – uczeń II kl. Technikum Transportowego; zam. Tczew; b. dobre noty w nauce, uczestnik konkursów matematycznych,  poparcie: A. Kubelska – wychowawca, KZ ”S” Metrix Tczew

8. Polaszek Krzysztof – uczeń III kl. Gimnazjum nr 5; zam. Gdynia, b. dobre wyniki w nauce (informatyka, matematyka, język angielski), ćwiczy pływanie, poparcie; Teresa Kofluk – wychowawca, KZ „S” w WAW Gdynia, Krystyna Mielnik – kier. oddziału „S” ZRG w Gdyni

9. Ptaszek Kacper – uczeń III kl. Gimnazjum w Zespole Szkół Łączności w Gdańsku, zam. Gdańsk, b. dobre wyniki w nauce – średnia 5,6, gra w szachy, udziela się w świetlicy CARITASU, poparcie: dyr. Bogusław Szumichora – dyr. ZSzŁ., KM „S” POiW Gdańsk

10. Rejmak Aleksandra - uczennica I kl. LO nr 1 w Lęborku,  zam. Wicko, znakomite wyniki w nauce, średnia ocen po gimnazjum: 5,38, zainteresowania matematyczno-chemiczne, Poparcie: Beata Majko – wychowawca, KM POiW „S” Lębork

11. Sobuś Piotr – uczeń II kl. Gimnazjum Społecznego; zam. Gdańsk, b. dobre wyniki w nauce, zainteresowania matematyczno-informatyczne (wyróżnienie w międzynarodowym konkursie: Kangur Matematyczny), poparcie: Małgorzata Kilian – wychowawca, Koło POiW „S” przy Szk. Pod. Specjalistycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej

12. Sobuś Jan – uczeń III kl. Gimnazjum Społecznego w Gdańsku; zam. j.w., wybitne wyniki w nauce (14 ocen celujących na świadectwie po II klasie – średnia 6,0), uzdolnienia matematyczne (laureat konkursu matematycznego: Kangur Matematyczny), poparcie: Katarzyna Kotarska – wychowawca, Koło POiW „S” przy Szkole Podstawowej Specjalistycznego Zespołu Opieki Zdowotnej

13. Sokołowski Jan – uczeń I kl. LO nr 4 w Gdańsku-Nowy Port, zam. Gdańsk; dobre wyniki w nauce, rekomendacja: KZ NSZZ „S” przy Zarządzie Regionu Gd.

14. Stolc Piotr – uczeń IV kl. Technikum Łączności w Gdańsku; zam. Starogard Gd.,  dobre wyniki w nauce, poparcie: St. Przybijańska – wychowawca, „S” Straży Pożarnej Starogard Gd. oraz KM POiW „S” w Gdańsku

15. Tessen-Węsierska Agnieszka – uczennica IV kl. LO; zam. Tczew, zainteresowanie: języki obce – kursy korespondencyjne, poparcie: Ewa Buczak – wychowawca, KM „S” Stoczni Gdańskiej

16. Wiśniewska Karolina – uczennica IV kl. Liceum Muzycznego Gdańsk, zam. Trąbki Wielkie, b. dobre wyniki w nauce, klasa fortepianu, członek chóru, poparcie – G. Trybułowska – wychowawca, KM ”S” POiW Pruszcz Gd.

17. Wiśniewska Zofia – uczennica II kl. Gimnazjum, zam. Krokowa, znakomite oceny: średnia – 5,15, zainteresowanie matematyką, jeździ do szkoły muzycznej (obój), pomaga innym, śpiewa w Scholi Parafialnej, poparcie: Celina Schulz – wychowawca, KM „S” POiW Puck

18. Wiśniewska Zuzanna – uczennica VI kl. Szkoły Podstawowej, zam. j.w., b. dobre wyniki w nauce, zainteresowania : matematyka i muzyka (jeździ do szkoły muzycznej w Pucku – skrzypce), poparcie: M. Bergmann – wychowawca,  KM „S” POiW Puck

19. Wydrowski Piotr – uczeń III kl. Gimnazjum nr 1, zam. Pruszcz Gd., dobre wyniki w nauce, interesuje się informatyką, trenuje koszykówkę, poparcie: Marzena Miś – wychowawca, KM „S” przy Prasie Bałtyckiej

20. Zakrocka Anna – uczennica III kl. Gimnazjum nr 8 przy ZSzŁączności, zam.Gdańsk, znakomite oceny – średnia 5,5, finalistka wojewódzkich edycji konkursów chemicznego, fizycznego, matematycznego, poparcie: Katarzyna Olejnik – wychowawca, Barbara Brzozowska – pedagog, KM „S” Stoczni Gdańskiej

21. Zawalich Małgorzata – uczennica IV kl. II LO; zam. Gdańsk, znakomite wyniki – świadectwa z wyróżnieniem, zainteresowania językowe i biologiczne, poparcie: M. Mikołajczyk – wychowawca, KM ”S” POiW Gdańsk

oraz zapomoga losowa – Bańkowska Małgorzata – uczennica IV kl. LO nr XIII, zam. Gdańsk, poparcie: KM „S” Stoczni Gdańskiej.