Nowy projekt – ICT – Innovative Caregivers Training

EU_flag_LLP_EN-01

Zapraszamy do zapoznania się z nowym projektem realizowanym przez Region Gdański NSZZ „Solidarność” przy współpracy z partnerami zagranicznymi.

Projekt ten realizowany jest w ramach funduszu Leonardo da VinciTransfer Innowacji

Projekt realizowany jest w partnerstwie z 6 organizacjami z 5 państw: Szwajcarii, Włoch, Belgii, Finlandii i Polski

Głównym celem projektu „ICT – Innovative Cargivers Training” jest wypracowanie i przetestowanie innowacyjnego modelu szkolenia ICT skierowanego do osób zajmujących opieką nad osobami starszymi i niepełnosprawnymi w warunkach domowych. Dzięki wypracowanemu modelowi kształcenia jego użytkownicy otrzymają narzędzie oferujące im wiedzę nie tylko z zakresu opieki ale również informacje, w jaki sposób utrzymywać relacji z osobami od nich zależnymi.

Okres realizacji projektu: 1.10.2013 – 30.11.2015

Więcej informacji o projekcie znajdziecie Państwo na oficjalnym portalu projektu pod adresem:

Partnerzy zagraniczni:

Szwajcaria Scuola universitaria professionale della Svizzera Italiana – Dipartimento Sanità, Manno-Lugano Stiftung ECAP – Research and development office,  Zurich, managing project

Włochy Modena Formazione per la Pubblica Amministrazione e per l’Impresa srl, Modena Belgia Artevelde University College Ghent, Gent

Finlandia The Federation of Education in Jokilaaksot, Oulainen Vocational College, Social and Health Care Unit

image_gallery