Pracownicy Działu

uziak_waldemarWaldemar Uziak

Doktor nauk prawnych, specjalizuje się w prawie pracy i prawie zabezpieczenia społecznego. Od 1977 r. zatrudniony w Uniwersytecie Gdańskim, w Katedrze Prawa Pracy. W Dziale Prawnym Regionu Gdańskiego NSZZ „S” od 1.06.1989 r., od 1991 r. jako jego koordynator. Autor opracowań z zakresu prawa pracy, współautor podręczników i komentarza do kodeksu pracy.

DCF 1.0Iwona Jarosz-Lipkowska

Radca prawny, absolwentka Uniwersytetu Gdańskiego. Specjalizuje się w sprawach z zakresu prawa pracy, spółek prawa handlowego, prawa spółdzielczego i cywilnego.

Tomasz Wiecki

Radca prawny, absolwent Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Gdańskim. W 1998 r. ukończył aplikację prokuratorską w okręgu Prokuratury Wojewódzkiej w Gdańsku, zakończoną zdanym egzaminem prokuratorskim. Specjalizuje się w prawie pracy, spółek prawa handlowego, prawie cywilnym oraz obrocie nieruchomościami.

Joanna Kobus-Michalewska

Radca prawny, absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego. Specjalizacja: sprawy z zakresu prawa pracy, prawa cywilnego i rodzinnego.

Maria Szwajkiewicz

Prawnik z wieloletnim doświadczeniem, absolwentka prawa na Uniwersytecie Gdańskim. Specjalizuje się w prawie pracy i ubezpieczeń społecznych. Udziela również porad z zakresu prawa rodzinnego i cywilnego.

Łukasz Sulej

Radca prawny, absolwent prawa na UMK w Toruniu. Specjalizuje się w prawie pracy, prawie cywilnym i gospodarczym.