Minister Środowiska ma zaufanie do Gawłowskiego

„Mam pełne zaufanie do Pana Ministra Stanisława Gawłowskiego oraz dobrze oceniam jego pracę i dotychczasowe osiągnięcia zawodowe.” – pisze Mister Środowiska w odpowiedzi na naszą prośbę o wyciągnięcie wniosków za słowa „Niech spierdalają” wypowiedziane pod naszym adresem przez swojego pracownika. Poza tym oczywiście spotkać się nie ma czasu, ale chce. Najsmutniejsze w tym jednak jest to, że Minister nie rozumie, że reprezentuje państwo a nie własne podwórko. Przynajmniej wszystko jest jasne, tym pismem, Maciej Grabowski deklaruje, że bierze na siebie odpowiedzialność za poczynania Gawłowskiego. Nie przeszkadza mu, że pod wodzą Gawłowskiego gospodarka wodna popadła w kompletną ruinę. Nie przeszkadza mu planowana likwidacja struktur administracji. Ma pełne zaufanie. Nie przeszkadza mu także to,że projekt ustawy został bardzo krytycznie przyjęty w konsultacjach społecznych. Nie ma czasu o tym porozmawiać. Standardy takie teraz obowiązują. W załączeniu dwa pisma.

pismo Krajowego Sekretariatu ZNOŚiL NSZZ „Solidarność” z dnia 22 stycznia

Odpowiedź Ministra Środowiska z dnia 12 lutego