Związkowcy z NSZZ „Solidarność” otrzymają zniżki na stacjach LOTOS-u. Porozumienie z prezesem Lotos Paliwa

29 sierpnia br. Piotr Duda, przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność i Wojciech Weiss, prezes spółki LOTOS Paliwa w trakcie obrad KK podpisali w Gdańsku porozumienie o współpracy.

Od jesieni związkowcy z NSZZ „S” z legitymacjami elektronicznymi Związku oraz ich rodziny otrzymają zniżki na paliwa, myjnie, oleje i płyny do spryskiwaczy oraz produkty z menu Cafe Punkt. Związkowa legitymacja będzie niezbędna by otrzymać kartę rabatową Grupy LOTOS.

– Od ubiegłego roku prowadzimy pilotażową współpracę ze śląsko-dąbrowską oraz podbeskidzką Solidarnością. Jesteśmy zadowoleni z tej kooperacji, dlatego podpisanie umowy na szczeblu centralnym z największym związkiem w Polsce – liczącym kilkaset tys. członków. To ważny krok dla sieci LOTOS – mówi Wojciech Weiss, prezes Zarządu LOTOS Paliwa.

20180829_141849

– Dotychczasowa współpraca Solidarności z LOTOSEM przynosi dobre efekty. Warto rozszerzać ją na wszystkich członków Związku. Dlatego cieszę się z umowy i mam nadzieję na dalsze jej rozszerzanie – powiedział Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ „Solidarność”.

Spółka LOTOS oferuje jednolite stawki rabatowe dla każdego związku współpracując m.in. ze związkami zawodowymi służb mundurowych, przemysłu chemicznego, przemysłu motoryzacyjnego oraz transportu kolejowego. Użytkownicy związkowych kart otrzymują rabaty – od 7 do 15 groszy mniej za każdy litr paliwa standardowego (Pb95, ON, LPG) lub paliwa premium LOTOS Dynamic (Pb98, ON), a także 10% zniżkę na produkty z menu Cafe Punkt, zakup olejów i płynów do spryskiwaczy oraz 15% zniżkę na usługi myjni. Rabaty w przyautostradowych MOP będą nieco większe.

Szczegóły umowy są w trakcie negocjacji.

Na początku obrad KK na sztandar NSZZ „S” przysięgę złożył nowy członek Krajówki z naszego regionu Zbigniew Sikorski, przewodniczący Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego.

ASG