Zmarł Andrzej Buczek, przewodniczący przemyskiej „Solidarności”

Z żalem informujemy, że w niedzielę, 21 września po południu zmarł nasz kolega Andrzej Buczek. Miał 53 lata.

Zawsze pogodny, pamiętał o innych, ze szczególną troską dbał o pamięć wobec tych, którzy tworzyli historię „Solidarności”.

Od 1998 r. był przewodniczącym przemyskiej „Solidarności”, delegatem na Krajowy Zjazd Delegatów i członkiem Komisji Krajowej. W latach 90. był współzałożycielem organizacji zakładowej przy przemyskiej Wojewódzkiej Kolumnie Transportu Sanitarnego i przewodniczącym komisji zakładowej w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Lubaczowie. Wówczas został delegatem na WZD Regionu Ziemia Przemyska, członkiem Zarządu Regionu a następnie wiceprzewodniczącym regionu.

Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się o godz. 13.00, 24 października (środa) w kościele p.w. św. Wojciecha w Cieszanowie (woj. podkarpackie). 23 października do godz. 15.00 modlitewne czuwanie odbędzie się w kaplicy cmentarnej na Starym Cmentarzu w Jarosławiu.