Zespół do spraw mediacji przy oświatowej „Solidarności” w Gdyni

Nowoczesną formuła rozwiązywania sporów bez konieczności uciekania się do przewodów sądowych, które bywają czasochłonne i kosztowne oraz bez nieuchronnej eskalacji konfliktów, jest mediacja.

W Gdyni, uchwałą Komisji Międzyzakładowej Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”, powołany został Zespół do spraw Mediacji. Jego głównym celem jest rozwiązywanie sporów między pracownikami a pracodawcami na drodze zawarcia wypracowanej przez strony ugody. Zespół w swojej pracy posługuje się nowoczesnymi technikami mediacji, opartymi na kanonie komunikacji interpersonalnej i znajomości przepisów prawa. Pracami Zespołu kieruje Marzena Korzeniewska, członek gdyńskiej Komisji naszego Związku i dyplomowany mediator.

Osoby z naszego Regionu, zainteresowane działalnością Zespołu, jak i chcące skorzystać z jego profesjonalnej pomocy, bliższe informacje uzyskają pod gdyńskim numerem telefonu KM NSZZ „S” 58 620 54 33 lub 516 048 522.