Zawody wędkarskie o puchar „Solidarności”

Coroczne zmagania o Puchar NSZZ Solidarność Stoczni Wojennej w Gdyni zostały zorganizowane na jeziorze Wysoka w miejscowości Kamień. Odbyły się w sobotę, 25 maja.

Zawody zgromadziły blisko czterdziestu wędkarzy. Tym razem zwycięzcą okazał się Marian Formella, który zdobył puchar przechodni oraz pamiątkowy dyplom. Drugie miejsce zajął Tomasz Kowalewski, a trzecie miejsce Henryk Nogaj. Na dalszych pozycjach znaleźli się Andrzej Suworow, Ryszard Cygański, Mirosław Szwarz, Przemysław Schnaase, Krystian Moskała, Roman Peplinski oraz Kazimierz Ulenberg.

Nagrody zwycięzcom i wyróżnionym wręczali prezes Koła PZW Marek Szadach oraz wiceprzewodniczący NSZZ Solidarność w Stoczni Wojennej Tadeusz Szymelfenig. Na koniec odbyło się jeszcze spotkanie koleżeńskie.

Warto dodać, że wydarzenie jest zaliczane do Grand Prix na Najwszechstronniejszego Wędkarza Roku, które organizuje Koło PZW nr 44 przy PGZ Stoczni Wojennej i NSZZ Solidarność.

(oprac. witt)