Zawody wędkarskie o Puchar NSZZ „Solidarność” Stoczni Marynarki Wojennej

W sobotę 4 czerwca br. na jeziorze Wysoka w okolicach miejscowości Kamień spotkali się miłośnicy wędkarstwa. Rozegrano tam zawody wędkarskie o Puchar NSZZ Solidarność” Stoczni Marynarki Wojennej S.A. Są one zaliczane do Grand Prix na Najwszechstronniejszego Wędkarza Roku. Imprezę organizuje koło PZW nr 44 przy Stoczni Marynarki Wojennej S.A. i NSZZ „Solidarność”.

W zawodach brało udział 46 uczestników.

W kategorii seniorów czołowe miejsca zajęli: Roman Malottke, Paweł Karcz, Tadeusz Aleksandrowicz, Marek Łazarek, Mirosław Szwarz, Tomasz Kowalewski, Roman Peplinski, Robert Rogowski, Adam Żywicki, Iwona Malottke.

Wśród juniorów najlepsi okazali się: Daniel Cegiełka, Oliwia Rogowska, Kacper Żywicki, Dorian Rogowski.

Nagrody wręczali przewodniczący NSZZ „Solidarność” w Stoczni Marynarki Wojennej S.A. Mirosław Kamieński, prezes koła PZW nr 44 przy Stoczni MW Marek Szadach, wiceprezes ds. młodzieży koła nr 44 przy Stoczni MW Wiesław Cegiełka.

Na zakończenie zawodów było tradycyjne pieczenie kiełbasek. Zawodom dopisywała pogoda, a uczestnikom dobry humor.