Zaplanuj wakacje…

Nad pięknym modrym Dunajem…

Zwiedzanie jaskiń, rejs łodzią po podziemnej rzece, przejazd kolejką górską nad skalną przepaścią i zwiedzanie Wiednia – tak różnorodne atrakcje czekają na chętnych do udziału w wakacyjnym wyjeździe organizowanym w lipcu przez Komisję Międzyzakładową Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Starogardzie Gdańskim oraz Stowarzyszenie Kultury Fizycznej i Sportu „KaEmKa”.

wieden

Wiedeń. Stephansplatz (Wikimedia Commons)

Cena wycieczki na czeskie Morawy i do stolicy Austrii, zaplanowanej w dniach 16–21 lipca, to 765 zł. Obejmuje przejazd klimatyzowanym autokarem, 4 noclegi, 4 śniadania, 4 obiadokolacje, usługi przewodników lokalnych, ubezpieczenie NNW, KL oraz opiekę pilota. Cena nie obejmuje kosztów fakultatywnych punktów programu, szacowanych przez organizatorów na 550 koron czeskich i 5,50 euro.

W drodze do Czech zaplanowano również postój w Częstochowie, z możliwością odwiedzenia przez chętnych sanktuarium na Jasnej Górze. Atrakcją wyjazdu z pewnością będzie wizyta na wzgórzu Kahlenberg, z którego król Jan III Sobieski dowodził bitwą pod Wiedniem w 1683 r.

Obóz sportowo-rekreacyjny w Złotowie

Komisja Międzyzakładowa Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Starogardzie Gdańskim oraz SKFiS „KaEmKa” organizuje Obóz sportowo-rekreacyjny w Złotowie w terminie 12-22.08.2014. Cena 750 zł.

Cena zawiera m.in. 10 noclegów i wyżywienie (3 posiłki dziennie), transport, codzienne zajęcia sportowo-rekreacyjne, basen (godzina codziennie), ognisko, spływ kajakowy i wiele innych atrakcji. Dodatkowo – nauka jęz. angielskiego (godzina dziennie).

Zadatek w wysokości 200 zł

Zapisy i informacje: Sebastian Gramburg, tel. 604 731 504.