Zakończenie muzycznego lata z „Solidarnością” i TVP2

Plac przed Salą BHP Stoczni Gdańskiej będzie w piątek 31 sierpnia br. ostatnim przystankiem na muzycznej trasie telewizyjnej Dwójki.

Finałowy koncert odbędzie się w najbliższy piątek w Gdańsku, na terenie postoczniowym przy Sali BHP. Początek transmisji na antenie TVP2  o godz. 20:45.

Wystąpią osobowości i osobliwości polskiej sceny muzycznej, a także wykonawcy zagraniczni, w tym Shanguy, czyli trio włosko-francuskie, które przebojem wdarło się na europejskie listy przebojów.

Widzów Dwójki i publiczność w Gdańsku czekają dwie godziny muzycznej zabawy w rytmie współczesnych hitów, a także przebojów, które znają całe pokolenia.

Wśród wykonawców: Ewa Farna, Ania Wyszkoni, Ewelina Lisowska. Zagrają legendarne grupy Sztywny Pal Azji, Jary Oddział Zamknięty i Kombi. Na scenie pojawią się także: Kasia Nova, formacja Komodo z przebojem „(I Just) Died In Your Arms“ i Zuzanna Jabłońska –artyska, która rozbłysła w pierwszej edycji The Voice Kids.

W Gdańsku zagoszczą także gwiazdy z zagranicy, w tym trio Shanguy z przebojem „La Louze“, zespół No Mercy, grupa Scotch, a także F.R. David i Johnson Righeira.

Muzyczne show poprowadzą: Marcelina Zawadzka, Ida Nowakowska i Mateusz Szymkowiak przy wsparciu Kamila Nosela i Damiana Michałowskiego z Radia Zet – rozgłośni, która patronuje trasie koncertowej Dwójki.

ASG