Z legitymacją „S” łatwiej i taniej

Już ponad 12 tysięcy elektronicznych legitymacji NSZZ „Solidarność” zostało wydanych w Regionie Gdańskim, następne sto jest wprowadzone do systemu. Nowa legitymacja oprócz funkcji, które miała stara książeczka daje nowe możliwości. Między innymi zapis odprowadzania składek jest automatyczny, nie trzeba na niej stawiać pieczątki, aby uwiarygodnić opłacenie składki. Od ponad roku posiadacze elektronicznej legitymacji NSZZ „Solidarność” mogą skorzystać z rabatów na stacjach LOTOS, a od lipca 2019 roku także z 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU, w ramach programu „Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność”. Dodatkową ofertę dla członków Klubu PZU Pomoc NSZZ „Solidarność” przygotowuje także Bank Pekao S.A. O zasadach uzyskania zniżek piszemy na naszej stronie internetowej (LOTOS, PZU). Jednak, aby z nich skorzystać należy w pierwszej kolejności wyrobić legitymację elektroniczną, w tym celu trzeba zwrócić się do macierzystej organizacji związkowej.