XXI listopadowy halowy turniej piłki nożnej z okazji Święta Niepodległości

10 listopada br. odbył się turniej organizowany przez Komisję Międzyzakładową NSZZ „Solidarność” Zakładów Farmaceutycznych Polpharma w Starogardzie Gd. i patronatem Oddziału Starogardzkiego, który był rozgrywany w hali sportowej Zespołu Szkół Ekonomicznych w Starogardzie Gdańskim.

Honorowym gościem turnieju był  Krzysztof Dośla, przewodniczący ZRG NSZZ „Solidarność”. W turnieju brało udział 5 drużyn, mecze odbywały się systemem każdy z każdym, były one bardzo zacięte i emocjonujące, rywalizacja o zwycięstwo trwała do ostatniego spotkania. Zwycięzcą tegorocznego turnieju została drużyna KM NSZZ „Solidarność” ZF Polpharma, o pierwszym miejscu decydował lepszy stosunek bramek. Drugie miejsce zajęła drużyna Old Boys Starogard Gdański, a trzecie KZ NSZZ „Solidarność” MZK Starogard Gdański.

Najlepszym zawodnikiem turnieju okazał się Michał Kamiński (Old Boys), natomiast najlepszym bramkarzem Adam Drzewiecki (Flextronics). Wszystkie zespoły otrzymały nagrody. Zwycięskiemu zespołowi puchar wręczył przewodniczący RG NSZZ „Solidarność” Krzysztof Dośla.