XVI Ogólnopolska Droga Krzyżowa Ludzi Pracy

Zapraszamy do udziału XVI Ogólnopolskiej Drogi Krzyżowej Ludzi Pracy w dniu 18 marca 2016 r. na warszawskim Żoliborzu.

Zgłoszenia z regionów, sekretariatów branżowych, sekcji krajowych danej branży prosimy kierować bezpośrednio na adres e-mail: kzmuda@vp.pl.

Zgłoszenie powinno zawierać informację o liczbie osób danej grupy, oraz dane kontaktowe do osoby odpowiedzialnej za daną grupę.

droga_krzyzowa_plakat

Prosimy również, aby dana grupa, która będzie przypisana do danej stacji, miała swojego lektora do odczytania tekstu rozważania. Prosimy również o zgłoszenie chętnych, łącznie około 6 osób, które w czasie mszy przeczytają modlitwę wiernych. Tekst modlitwy może przygotować dana grupa zawodowa lub region i wcześniej przesłać na adres e-mail.

Zaleca się, aby poszczególne grupy zawodowe, o ile to możliwe, odznaczały się swoimi strojami zawodowymi lub związkowymi.

Krzysztof Żmuda, organizator, tel. 502 193 048

mapka_pielgrzymka

Trasa Drogi Krzyżowej Ludzi Pracy:

ul. Felińskiego, Al. Wojska Polskiego, ul. Ks. Jerzego Popiełuszki, ul. Zygmunta Krasińskiego.

Msza św. o godz. 17.00, ok. 17.45 początek przejścia ulicami Żoliborza, koniec uroczystości około godz. 20.