Wybory parlamentarne: likwidacja kopalń

Podczas pracy w Parlamencie posłowie i senatorowie wielokrotnie decydowali o sprawach ważnych dla zwykłych Polaków. Po której stronie opowiedzieli się pomorscy parlamentarzyści?

16 stycznia 2015 roku w Sejmie odbyło się głosowanie za likwidacją kopalń. Wszyscy ówcześni gdańscy i gdyńscy posłowie Platformy Obywatelskiej (Leszek Blanik, Jerzy Borowczak, Iwona Guzowska, Katarzyna Hall, Jerzy Kozdroń, Sławomir Neumann, Agnieszka Pomaska, Tadeusz Aziewicz, Marek Biernacki, Jerzy Budnik, Teresa Hoppe, Zbigniew Konwiński, Krystyna Kłosin, Stanisław Lamczyk, Kazimierz Plocke) opowiedzieli się za likwidacją. Przeciwni byli natomiast wszyscy posłowie Prawa i Sprawiedliwości: Anna Fotyga, Andrzej Jaworski, Kazimierz Smoliński, Maciej Łopiński, Dorota Arciszewska-Mielewczyk, Jarosław Sellin, Janusz Śniadek, Jolanta Szczypińska, a także poseł Twojego Ruchu Piotr Bauć i poseł Sojuszu Lewicy Demokratycznej Leszek Miller.

Więcej informacji:

Wyniki głosowania pomorskich posłów…>>