Kukliński w Gdańsku! Zobacz wystawę zdjęć z historycznej wizyty

Wystawa zdjęć z niezwykłej wizyty płk. Ryszarda Kuklińskiego w Trójmieście w maju 1998 r. zostanie otwarta w gdańskiej siedzibie „Solidarności” (na I piętrze) w poniedziałek 17 marca o godz. 12. W uroczystości wezmą udział m.in. przewodniczący Komisji Krajowej Piotr Duda oraz szef Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” Krzysztof Dośla. Wystawę przygotowały Region Gdański NSZZ „S” oraz Stowarzyszenie „Godność”.

W maju 1998 r. płk. Kukliński odwiedził Gdynię, gdzie złożył kwiaty pod pomnikiem ofiar Grudnia ’70, oraz Gdańsk, gdzie odebrał tytuł honorowego obywatela miasta i spotkał się z członkami „Solidarności” w siedzibie Związku. „Pierwszy polski oficer w NATO”, jak często określa się płk. Kuklińskiego, złożył również kwiaty pod pomnikiem Poległych Stoczniowców.

We wrześniu 1998 r. X Krajowy Zjazd Delegatów NSZZ „Solidarność” w Jastrzębiu-Zdroju nadał płk. Ryszardowi Kuklińskiemu tytuł honorowego członka Związku.

Kukliński do członków „S”: „Jestem jednym z was”

Wojciech Książek poleca film „Jack Strong”