Warszawa 14 września – byliśmy obecni!

Z Regionu Gdańskiego w sobotniej manifestacji w Warszawie wzięli udział pracownicy z Organizacji Zakładowych naszego Związku (spis na podstawie list zgłoszeniowych, które napłynęły do ZRG NSZZ „S”), reprezentujący:

Gdańsk:

Stocznia Gdańska, Stocznia Remontowa Shipbuilding, Gdańska Stocznia Remontowa im. Józefa Piłsudskiego, Zarząd Morskiego Portu Gdańsk, Port Północny, Port Gdański Eksploatacja, Gdańskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Gdańsk, ENERGA-Operator SA Oddz. w Gdańsku, PGNiG SA w Warszawie Pomorski Oddział Obrotu Gazem, Hydrobudowa SA, Uniwersytet Gdański, Politechnika Gdańska, Państwowa Opera Bałtycka, Muzeum Narodowe, Poczta Polska Centrum Logistyki, Spółdzielnia Mleczarska Polmlek–Maćkowy, Szpital Specjalistyczny im. św. Wojciecha, Centrum Techniki Okrętowej, KM Oświaty i Wychowania, Gdański Uniwersytet Medyczny i Uniwersyteckie Centrum Kliniczne, Pomorska Spółka Gazownictwa, Pomorskie Przedsiębiorstwo Mechaniczno-Torowe, Federal Mogul – Bimet, Gdańskie Zakłady Nawozów Fosforowych FOSFORY, AWFiS im. Jędrzeja Śniadeckiego, Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, Saur-Neptun Gdańsk, Polski Rejestr Statków, Przeds. Robót Czerpalnych i Podwodnych Gdańsk, PKP Energetyka Zakład Północny, SAG Elbud Gdańsk, Hydroster, ORBIS SA Novotel Marina, KT Emerytów i Rencistów, KM Pracowników Oświaty i Wychowania w Sopocie, pracownicy biur Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” i Komisji Krajowej NSZZ „S”, związkowcy z oddziałów i biur terenowych Regionu Gdańskiego, PKP Polskie Linie Kolejowe SA, PKP Przewozy Regionalne, Hydroster, Polska Filharmonia Bałtycka, KZ Pracowników Straży Miejskiej, REAL Gdańsk-Gdynia, Leroy-Merlin, PZU Życie,  Hotel Novotel Centrum, Telekom, OM NSZZ „S” Pracowników Cywilnych Policji Województwa Pomorskiego, Skanska SA, Telekomunikacja, pracownicy hoteli „Orbis” SA.

Gdynia:

Dalmor Gdynia, Port Gdynia, Grupa Stoczni Gdynia SA, Stocznia Remontowa „Nauta” SA, Stocznia Marynarki Wojennej, KM Marynarzy i Rybaków, Radmor SA, KM Pracowników Oświaty i Wychowania w Gdyni, Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa im. F. Stefczyka, Igloport, PKP SKM w Trójmieście, Makro Cash and Carry Polska, pracownicy i funkcjonariusze Izby Celnej, Drobnica Portu Gdynia, Miejska Stacja Pogotowia Ratunkowego, Robotnicza Spółdzielnia Mieszkaniowa im. Komuny Paryskiej z Gdyni, Okręgowe Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej, Gdynia PKP Cargo, PKP Intercity SA Zakład Północny w Gdyni, Pomorski Zakład Przewozów Regionalnych w Gdyni, Sp-nia  Niewidomych „SINEMA”, KT Emerytów i Rencistów przy O. ZRG NSZZ „S”;

Chojnice:

Okręgowa Sp-nia Mleczarska w Chojnicach, Zakład Usług Komunalnych, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, Stocznia Gdańsk SA Oddz. Mostostal Chojnice, pracownicy Oświaty, Wychowania i Kultury w Chojnicach, Zakład Budowy Maszyn ZREMB, Sp-nia Inwalidów im. H. Derdowskiego, Miejski Zakład Energetyki Cieplnej, pracownicy Oświaty i Wychowania miasta i gminy Czersk oraz gminy Brusy, Sp-nia Inwalidów „Równość”,  Polipol Meble Polska, Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego;

Kościerzyna:

Zakłady Porcelany Stołowej „Lubiana”, ZOZ i Szpital Specjalistyczny w Kościerzynie, pracownicy Oświaty i Wychowania Ziemi Kościerskiej, Miejskie Przedsiębiorstwo Infrastruktury „KOS-EKO”, Muzeum Kaszubski Park Etnograficzny we Wdzydzach Kiszewskich, KT Emerytów i Rencistów NSZZ „S”, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej;

Kartuzy:

Pracownicy Oświaty i Wychowania Ziemi Kartuskiej

Lębork:

SPS Zakład Opieki Zdrowotnej, pracownicy Oświaty i Wychowania, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej

Malbork:

MZCh „Organika”, Zakład Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Spółka Cukrowa „Polski Cukier” Oddział „Cukrownia Malbork”, Malborska Sp-nia Mieszkaniowa, pracownicy Oświaty i Wychowania w Malborku i w Nowym Stawie, Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji, ECO Malbork, ADM Malbork i ADM Czernin, Fabryka Obrabiarek „Pemal”, Muzeum Zamkowe, Miejski Zakład Komunikacji, Urząd Miasta, Centralny Wodociąg Żuławski,

Pruszcz Gdański:

Pracownicy Oświaty i Wychowania, TK Emerytów i Rencistów;

Puck:

Sp-ka Wodno-Ściekowa Swarzewo, Fabryka Maszyn POMECH, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, Przeds. Połowów i Usług Rybackich Szkuner, Dom Pomocy Społecznej w Lubkowie;

Starogard Gdański:

Zakłady Farmaceutyczne Polpharma Starogard Gd., Fabryka Mebli Okrętowych FAMOS, Miejski Zakład Komunikacji, Sp-nia Inwalidów „Pomorzanka”, Nadleśnictwo Starogard Gd.,  Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. S. Kryzana, PKS, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, pracownicy Oświaty i Wychowania Ziemi Kociewskiej, PUK „Starkom”,  Urząd Miasta, ZEC STAR-PEC, Destylarnia Sobieski, Dovista Polska, Polimex Mostostal ZREW Oddz. Starogard Gd..

Tczew:

Apator Tczew, Zakład Energetyki Cieplnej, pracownicy Oświaty i Wychowania Rejon Tczew, Flextronics International Polska.

Oddział Wejherowo:

Gościcińska Fabryka Mebli KLOSE, PGE Energia odnawialna Oddz. EW Żarnowiec, Pomorska Komunikacja Samochodowa, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, pracownicy Oświaty i Wychowania w Rumi, w Wejherowie, w Redzie oraz przy Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Niesłyszących, PROAL Ltd, Zakład Usług Komunalnych, Dom Pomocy Społecznej;

Wszystkim, którzy wzięli udział w akcji protestacyjnej na rzecz naszej wspólnej sprawy obrony praw pracowniczych składamy podziękowania.