W słońcu Katalonii, przez Francję i Andorę – „S” w Radmorze zaprasza!

Gierona – Montserrat – Barcelona –  Figueras –  Andora – Lourdes: tak biegnie trasa autokarowej wycieczki na którą zapraszają organizacja zakładowa NSZZ „Solidarność” w Radmorze i Biuro podróży „Damptour”.

sagrada

Termin wycieczki od 19 do 30 kwietnia 2017 r. a więc w terminie wiosennym, gdy klimat na Costa Brava nie jest tak ciepły, jak na wybrzeżach w południowej Hiszpanii. W kwietniu temperatury dnia oscylują tam wokół 17-18 stopni C.

Terminarz

1 dzień:

Godz. 4 – wyjazd z Gdyni (siedziba Radmoru), całodzienny przejazd (z postojami) przez Polskę i Niemcy,  nocleg tranzytowy w Niemczech  (uwaga: brak obiadokolacji)

2 dzień:

po śniadaniu wyjazd w dalszą drogę, przejazd przez Francję; wieczorem przyjazd do Hiszpanii, zakwaterowanie w hotelu w jednym z kurortów  na Costa Brava; obiadokolacja

3 dzień:

Śniadanie, czas do dyspozycji uczestników, możliwość plażowania, obiadokolacja

4 dzień:

Śniadanie; wycieczka do Gierony, średniowiecznego miasteczka, z piękną starówką i prawdziwym charakterem południowego miasta, z jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych starówek i z jedną z większych historycznych dzielnic żydowskich. W programie  m.in. zwiedzanie Kościoła św. Feliksa oraz katedry. Przejazd do Figuares, możliwość odwiedzenia muzeum Salvadora Dali (opłata dodatkowa), czas wolny. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.

5 dzień:

Śniadanie, wyjazd do Montserrat: opactwo Matki Bożej, klasztor benedyktyński, położony w masywie górskim Montserrat w Katalonii, pobyt na górze Montserrat, uznanej za cud natury, na której znajduje się Sanktuarium Maryjne oraz klasztor; powrót do hotelu obiadokolacja

6 dzień:

Śniadanie; przejazd do Barcelony. Zwiedzanie  stolicy Katalonii, jednej z  najpiękniejszych metropolii Morza Śródziemnego, zobaczymy dzieła genialnego architekta i inżyniera secesyjnego Antoniego Gaudiego, m.in. świątynię Sagrada Familia oraz Dzielnicę Gotycką, przespacerujemy się przez La Rambla. Powrót do hotelu. obiadokolacja

7 dzień:

Śniadanie i czas wolny; wyjazd na Flamenco i Castilo Medieval dla chętnych (wieczór rycerski ok. 45 EUR lub samo Flamenco ok.25 EUR), obiadokolacja

8 i 9 dzień:

całodzienny odpoczynek i plażowanie.

10 dzień:

Śniadanie. Wyjazd  do Andory, księstwa leżącego pomiędzy Hiszpanią a Francją, wolnocłowego raju; przejazd do  Lourdes, obiadokolacja,  dla chętnych wieczorna procesja

11 dzień

Śniadanie. Lourdes zwiedzanie sanktuarium, Grota Objawień, wyjazd przez  Francję na nocleg (uwaga brak obiadokolacji).

12 dzień

Śniadanie, wyjazd w drogę powrotną, przyjazd w godzinach wieczornych

Cena:

850 PLN + 360 EUR   – członek związku

900 PLN +375 EUR  -  pozostałe osoby

Cena zawiera:  11 noclegów w hotelu,  11 x śniadanie , 9 x obiadokolacja (bez napoi), autokar z klimatyzacją,  ubezpieczenie  KL,  NNW, opiekę pilota

Cena nie zawiera:

-  biletów wstępu, opłat programowych, opłaty za przewodników   ok. 45  Euro/os.

- ubezpieczenia od  chorób przewlekłych  -  40 zł  – dla chętnych

- ubezpieczenia od kosztów rezygnacji  – 3 % ceny imprezy – dla chętnych

Zapisy do  12  stycznia 2017 w siedzibie „Solidarności” w Radmorze. Przy zapisach  podajemy: PESEL, adres, telefon, wpłacamy zaliczkę w  wysokości  300  zł.  Ilość miejsc ograniczona

Harmonogram  wpłat: do 13.02.2017 -  reszta kwoty w PLN, do 15.03.2017 – kwota  w EUR