Vademecum aktywnego seniora – zapisz się na zajęcia!

„Vademecum aktywności seniora” – to zajęcia, na których seniorki i seniorzy nauczą się m.in.  asertywności (czyli sztuki odmawiania innym ludziom), rozpoznawania sytuacji, w których jesteśmy manipulowani (np. przez nieuczciwych sprzedawców), radzenia sobie z utratą (np. pracy, zdrowia, odejściem dzieci z domu), radzenia sobie z konfliktem.

Zajęcia rozpoczną się w kwietniu w siedzibie „Solidarności” w Gdańsku przy ul. Wały Piastowskie 24. Będą odbywać się w ramach tzw. samopomocowych grup wsparcia. Organizatorzy przewidują 8 spotkań trwających po 2-3 godziny. Szczegółowe terminy zostaną ustalone wspólnie z uczestnikami.

Zapisy na zajęcia prowadzone są w Biurze Pracy NSZZ „Solidarność” i w Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów NSZZ „S” Regionu Gdańskiego.

Kontakt do Biura Pracy: pokój 9, tel. 58 301-34-67, 308-43-47, e-mail biuro.pracy@solidarnosc.gda.pl.

Kontakt do Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów: pok. 121, tel. 58 308-42-70, e-mail emeryci@solidarnosc.gda.pl.