Uroczystości wprowadzenia relikwii bł. ks. Jerzego Popiełuszki

KM NSZZ ,,Solidarność” Remontowa Shipbuilding SA, ZRG NSZZ „Solidarność” oraz ks. Jacek Tabor, proboszcz parafii pw. św. Franciszka z Asyżu w Gdańsku (Emaus) zapraszają 16 sierpnia 2015 r. na uroczystość wprowadzenia relikwii bł. Ks. Jerzego Popiełuszki – Patrona „Solidarności”.

Zaproszenie relikwia.cdr

Uroczysta  msza święta, koncelebrowana przez ks. abp. Sławoja Leszka Głódzia rozpocznie się o godz. 13.00 w kościele parafialnym przy ul. Kartuskiej 186 w Gdańsku (Emaus). Uczestniczyć w niej będą m.in.: Józef Popiełuszko z małżonką, Jan Marczak, świadek w procesie beatyfikacji bł. Ks. Jerzego, ks. prałat Andrzej Kakareko, kustosz relikwii z kurii metropolitarnej w Białymstoku.

Uroczystości wprowadzenia relikwii bł. ks. Jerzego Popiełuszki do kościoła pw. św. Franciszka z Asyżu w Gdańsku zbiegają się z 35. rocznicą rozpoczęcia strajków w 1980 r. oraz powstania naszego Związku.

KM NSZZ ,, Solidarność” Remontowa Shipbuilding SA zwraca się z prośbą o udział pocztów sztandarowych w uroczystościach wprowadzenia relikwii.