Tournée „Słońca Peru”

Pomnik Donalda Tuska już ochrzczony mianem „Słońca Peru” rozpoczyna tournée po Polsce. Wyjeżdża z Regionu Mazowsze NSZZ „Solidarność” i jedzie do Bydgoszczy. Później odwiedzi inne regiony – podaje Dział Informacji Komisji Krajowej. Przypomnijmy, że pozłacany styropianowany monument przedstawiający premiera w peruwiańskiej czapce i z piłką pod ręką, stylizowany na pomniki Lenina lub Kim Ir Sena, związkowcy zaprezentowali po raz pierwszy podczas niedawnych Ogólnopolskich Dni Protestu. Pod figurą znajduje się napis „Premierowi naród”.

fot. Olga Zielińska

Region Bydgoski NSZZ „S” organizuje 25 września o godz.15 happening związany z „przyjazdem premiera”. W programie akcji: „Apel poległych obietnic Premiera Donalda Tuska”, wjazd „Tuskobusa” na Stary Rynek, przywitanie „Drużyny Nieudaczników Premiera”, laudacja ku czci wodza i jego partii, prezentacja obietnic Premiera Tuska, pozdrowienia dla Weteranów Walki i Pracy Naszych Budowniczych „S5”, wrzucanie niezrealizowanych obietnic do „urny”, Hydepark – mikrofon dla wszystkich niezadowolonych, złożenie kwiatów pod pomnikiem Wielkiego Wodza, wyjazd Wodza oraz wiele innych atrakcji i niespodzianek.

Przypomnijmy, że jeśli ktoś zgadza się z taką oceną rządów „Słońca Peru”, może złożyć swój podpis pod wnioskiem o skrócenie bieżącej kadencji Sejmu.