Szybkiego powrotu do zdrowia – Księże Arcybiskupie!

Krzysztof Dośla przewodniczący Regionu Gdańskiego NSZZ Solidarność i Mirosław Piórek przewodniczący Komisji Zakładowej Gdańskiej Stoczni Remontowa im. Józefa Piłsudskiego odwiedzili metropolitę gdańskiego arcybiskupa Sławoja Leszka Głódzia, który pewien czas temu przeszedł ciężką operację wycięcia nowotworu. Arcybiskup od kilku dni przebywa w swojej siedzibie, która mieści się w gdańskiej dzielnicy Stare Szkoty, między Starym Chełmem a Orunią, tam przyjął związkowców, którzy życzyli  mu szybkiego powrotu do zdrowia i zapewnili o swojej modlitwie.

– Choroba jest dla mnie nowym doświadczeniem. Nie ukrywam, że przeszedłem poważny zabieg. Z powodu choroby nowotworowej trzeba było usunąć cały żołądek. Teraz trzeba się z tym zmierzyć i żyć. I, jeżeli Pan Bóg pozwoli, dalej służyć Kościołowi. Jeżeli da siły i zdrowie przywróci – zwierzał się w wywiadzie dla „Gościa Niedzielnego” i Radia Plus metropolita gdański.

Obejrzyj i posłuchaj rozmowę z ks. Arcybiskupem Sławojem Leszkiem Głódziem