Stop bezrobociu! Pierwsi beneficjenci już się szkolą

Program „Stop bezrobociu! Nowe kwalifikacje na dobry początek”  realizowany przez Biuro Projektów RG NSZZ „S” oraz Biuro Pracy ruszył pełną parą.

stop_bezr_logo

Kierowany jest on do osób bezrobotnych, które ukończyły 30 rok życia zamieszkałych na terenie województwa pomorskiego, które znajdują się w najtrudniejszej sytuacji na rynku pracy. Są to między innymi osoby po 50 roku życia, kobiety, osoby długotrwale bezrobotne, o niskich kwalifikacjach czy posiadające stopień niepełnosprawności. Już 20 osób bierze udział w projekcie. Biuro Pracy w ramach projektu prowadzi z nimi doradztwo zawodowe. Dla każdego z uczestników przygotowany jest indywidualny plan działania i dopasowane odpowiednie wsparcie.

Projekt realizowany jest w partnerstwie ze Związkiem Pracodawców „Forum Okrętowe”. Współfinansowany jest przez Fundusze Europejskie Program Regionalny, Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego oraz Europejski Fundusz Społeczny z Unii Europejskiej.