Stop Bankowemu Bezprawiu. Konferencja w Gdańsku 20 października br.

Osoby zainteresowane prawem bankowym i skrzywdzone przez banki i inne instytucje finansowe mogą wziąć udział w ogólnopolskiej akcji Stowarzyszenia Stop Bankowemu Bezprawiu i Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Projekt jest skierowany w szczególności do osób posiadających tzw. kredyty „walutowe” (indeksowane, denominowane, waloryzowane), polisolokaty oraz obligacje GetBack.

Dzięki sfinansowaniu projektu ze środków Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, konsumenci rynku finansowego po raz pierwszy otrzymają profesjonalne wsparcie prawne w tak szerokim zakresie.

GDANSK-1

W ramach projektu będzie zrealizowanych 10 otwartych konferencji, prowadzonych przez doświadczonych pełnomocników procesowych. Przedstawione zostaną m. in tematy dochodzenia swoich roszczeń w przypadku misselingu, odzyskania opłat pobranych przy likwidacji polisolokat, klauzul abuzywnych występujących w umowach, a także obrony przed nakazem zapłaty lub bezprawnym bankowym tytułem egzekucyjnym.

Konferencje będą odbywać się od października 2018r. w Warszawie, Lublinie, Białymstoku, Krakowie, Katowicach, Poznaniu, Gorzowie Wielkopolskim, Szczecinie, Gdańsku i Wrocławiu. W trakcie konferencji uczestnicy będą mogli zapisać się na indywidualne porady prawne,  na które przewidziano w ramach projektu 200 godzin.

Rejestracja na konferencję odbywa się poprzez stronę informacyjną projektu:

Liczba miejsc ograniczona.

Celem projektu jest zwiększenie świadomości konsumentów odnośnie przysługujących im praw oraz umożliwienie uzyskania bezpłatnej porady prawnej,  w zakresie indywidualnej sprawy. Projekt może być istotnym wsparciem dla ok 2 mln. osób posiadających tzw kredyty „walutowe’, oraz blisko 3 milionów posiadaczy Polisolokat i obligacji korporacyjnych (w tym GetBack).

Stowarzyszenie Stop Bankowemu Bezprawiu serdecznie zaprasza konsumentów rynku finansowego na bezpłatne konferencje oraz indywidualne porady prawne organizowane w ramach projektu pt. ” Projekt wsparcia dla beneficjentów w formie konferencji i cyklu porad prawnych dotyczących ochrony praw konsumentów na polskim rynku finansowym” .

Konferencja 20 października (sobota) w godz. 10-16 w sali „AKWEN” w budynku Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” ul. Wały Piastowskie 24.

Poniżej link do strony rejestracji oraz programu konferencji: