5 lutego, środa: Spotykamy się w Filharmonii na Ołowiance

Na 5 lutego 2014 r. zaplanowane jest trzecie już spotkanie przedstawicieli organizacji związkowych. W tym roku odbędzie się ono w Filharmonii Bałtyckiej na Ołowiance. Zapraszamy na godzinę 17. W programie spotkania znajdzie się między innymi wręczenie nagród w konkursie „Razem – bezpieczniej”, a także występ Jana Pietrzaka.

Na zdjęciu: zeszłoroczne spotkanie w Kinie Neptun. Fot. Paweł Glanert

Koleżanki i Koledzy,

Pragnę zaprosić przedstawicieli organizacji zakładowych naszego Regionu na trzecie już doroczne spotkanie tym razem nie w Kinie Neptun a w Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku na Ołowiance. Spotkanie rozpocznie się 0 godzinie 17-tej 5 lutego br. Jak zwykle będziemy chcieli podsumować krótko miniony rok, uhonorować wyróżnieniami wybrane  organizacje zakładowe, a także wysłuchać wystąpień zaproszonych gości – tym razem w roli eksperta zaprosiliśmy profesor Jadwigę Staniszkis. Hasłem przewodnim spotkania będzie „Dialog to rozwój”. Chcemy w ten sposób podkreślić, że nasz Związek uważa, że rzeczywisty rozwój od poziomu zakładu pracy aż do poziomu całego kraju i Europy można uzyskać jedynie w oparciu o uczciwy dialog społeczny.

Po części oficjalnej przewidujemy – jak zwykle – część artystyczną. Tym razem wystąpi specjalnie dla nas Jan Pietrzak prezentując zarówno ostatnie jak i dawniejsze utwory i skecze.

Zapraszamy po dwóch przedstawicieli organizacji zakładowej oraz delegatów na WZD Regionu Gdańskiego. Zaproszenia można odbierać w Oddziałach ZR lub sekretariacie Zarządu do 27 stycznia. Można też potwierdzić chęć udziału i poprosić o wysłanie zaproszeń pocztą. Prosimy też o zgłaszanie telefoniczne do sekretariatu ZR zapotrzebowania na większą ilość zaproszeń. Po 27 stycznia nieodebrane zaproszenia trafią do tych właśnie osób.

Do zobaczenia 5 lutego w gdańskiej Filharmonii!

Krzysztof Dośla

Tak było w styczniu 2013 roku w Kinie Neptun

prof. Ryszard Bugaj – cz. 1

prof. Ryszard Bugaj – cz. 2