Spotkanie z europosłanką Anną Fotygą, kandydatką PiS do europarlamentu

Stowarzyszenie „Godność” i Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” zapraszają    29 kwietnia o godz. 17 do Sali Akwen (Gdańsk, ul. Wały Piastowskie 24) na przedwyborcze spotkanie z posłanką do Parlamentu Europejskiego, byłą szefową MSZ Anną Fotygą, kandydującą w najbliższych wyborach do europarlamentu.

anna_fotyga

26 maja 2019 r. wybierzemy naszych posłów do Parlamentu Europejskiego, czyli forum debaty politycznej i podejmowania decyzji w imieniu ponad 500 milionów obywateli.

Od naszego głosu zależy, kto będzie reprezentował polskie interesy w procesie stanowienia prawa Unii Europejskiej.

Od 1979 r. posłowie Parlamentu Europejskiego, nazywani też eurodeputowanymi, są wybierani w powszechnych wyborach bezpośrednich na pięć lat. Polska od wstąpienia do UE w 2004 roku po raz czwarty wybierze swoich reprezentantów, a będzie ich 52.

Frekwencja w trzech wyborach europejskich (2004, 2009, 2014) dotychczas nie przekroczyła w Polsce 24,1 proc. Tym bardziej zachęcamy do udziału w wyborach!

(asg)

Zdjęcie: www.fotyga.pl