Spotkanie w filharmonii, koncert: Wielkie hity srebrnego ekranu

Organizacje związkowe NSZZ „Solidarność” z Krajowej Spółki Cukrowej „Polski Cukier” S.A. Oddział „Cukrownia Malbork”, Deepwater Container Terminal Gdańsk S.A., PKP Intercity S.A. Zakład Północny w Gdyni, Zakładzie Utylizacji Odpadów Stałych sp. z o.o. w Tczewie oraz 18 Wojskowym Oddziale Gospodarczym w Wejherowie zostały nagrodzone i wyróżnione w VI edycji konkursu „Razem – bezpieczniej!” podczas spotkania związkowców i przyjaciół „S” w Regionie Gdańskim, które odbyło się 11 maja w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej na Ołowiance w Gdańsku.

Zdjęcia: Paweł Glanert, Wojciech Milewski

Finałem spotkania tradycyjnie już było wydarzenie artystyczne. Po koncertach Jana Pietrzaka i zespołu Contra Mundum w latach ubiegłych tym razem członkowie i sympatycy „S” mieli okazję wysłuchać najsłynniejszych tematów muzyki filmowej, w tym m.in. kompozycji Wojciecha Kilara i Johna Williamsa. Koncert zatytułowany „Wielkie hity srebrnego ekranu” sam stał się hitem, a zasłużoną owację na stojąco odebrała Orkiestra Symfoniczna Polskiej Filharmonii Bałtyckiej oraz Rafał Janiak, jeden z najbardziej uzdolnionych i utytułowanych już polskich kompozytorów i dyrygentów młodego pokolenia.

Partnerem głównym koncertu było Lotto. Właścicielem marki jest Totalizator Sportowy, który podczas spotkania na Ołowiance reprezentowali członek Zarządu Cezary Godziuk i dyrektor Oddziału w Gdańsku Kazimierz Janiak.

ACH

Partner główny koncertu