Spotkanie przedstawicieli gdańskich i sopockich organizacji zakładowych

Informacje z pomorskich zakładów pracy, stanowisko „Solidarności” w sprawie Konstytucji biznesu, szkolenia związkowe oraz przygotowania do dorocznego spotkania związkowców z Regionu Gdańskiego, które odbędzie się 11 maja w Filharmonii Bałtyckiej – to m.in. tematy comiesięcznego spotkania przedstawicieli organizacji związkowych z Gdańska i Sopotu, które odbyło się 29 marca 2017 r. w siedzibie gdańskiej „S”.

fot. Adam Chmielecki

Na spotkaniu obecni byli przewodniczący i skarbnik Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” Krzysztof Dośla i Stefan Gawroński oraz liderzy związkowi m.in. z Alchemii, Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk, Muzeum Narodowego w Gdańsku, LWSM Morena, Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego, PSS „Społem” Sopot, Saur Neptun Gdańsk, Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków, Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „S” Pilotów Morskich, Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „S” Pracowników Oświaty i Wychowania w Gdańsku.