Sport. Polpharma obroniła tytuł

Triumfatorem XXII Halowego Turnieju Piłki Nożnej NSZZ „Solidarność” została drużyna Zakładów Farmaceutycznych Polpharma SA ze Starogardu Gd. Rozgrywki w systemie gry „każdy z każdym” odbyły się 16 listopada 2013 roku w hali sportowej Zespołu Szkół Ekonomicznych w Starogardzie Gdańskim.

Pierwsze miejsce, wygrywając wszystkie spotkania, zajęła drużyna gospodarzy z Zakładów Farmaceutycznych Polpharma SA, tym samym obroniła tytuł mistrzowski z 2012 roku. Drugie miejsce zajęła drużyna OldBoys, trzecie zaś zespół z Fabryki Mebli Famos w Starogardzie Gdańskim. Poza podium uplasowały się zespoły: MZK Starogard Gd., ZUO Star Las i Flextronics Tczew.

W trakcie turnieju wyłoniono najlepszego strzelca, którym został Mateusz Szopiński z Polpharmy, natomiast najlepszym bramkarzem został Mariusz Kolaska z OldBoys.

Po zakończeniu rozgrywek drużyny otrzymały pamiątkowe puchary, zaś pierwszym trzem zespołom organizatorzy zapewnili atrakcyjne nagrody, które wręczyli: przewodniczący Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” Krzysztof Dośla oraz przewodniczący KM NSZZ „Solidarność” Zakładów Farmaceutycznych Polpharma Leszek Świeczkowski.

Zdjęcia: Paweł Klein