Solidarności i mądrych decyzji. Życzenia noworoczne od oświatowej „S”

– Bądźmy solidarnie razem! – takie życzenia na nowy rok 2016 składają członkowie Prezydium Rady Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego Wojciech Książek, Barbara Kamińska, Anna Kocik, Hanna Minkiewicz, Bożena Brauer, Elżbieta Śliwińska i Maciej Werra. Władze gdańskiej oświatowej „S” życzą także dyrektorom, nauczycielom, pracownikom szkół i wszystkim osobom związanym z edukacją „osobistej i zawodowej pomyślności”, a także „jak najwięcej ludzkiego szacunku dla efektów trudnej, ale jakże pięknej pracy z młodymi ludźmi” oraz solidarności w obliczu wyzwań, przed jakimi staje polska oświata.

Zobacz życzenia oświatowej „S” Regionu Gdańskiego

Noworoczne życzenia w imieniu Komisji Międzyzakładowej Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Rejon Tczew złożyła także przewodnicząca komisji Alicja Olszewska. „Oby nadchodzący 2016 rok przyniósł mądre i ważne decyzje oczekiwane w środowisku, stabilizację polskiej szkoły i podniesienie rangi Nauczyciela” – czytamy m.in. w życzeniach oświatowej „S”.

Zobacz życzenia oświatowej „S” w Tczewie