„Solidarność” w Komitecie Sterującym Sekcji Dokerów Europejskiej Federacji Transportowców – ETF!

ghulam-jaroslaw1

Jarosław Ghulam

11 kwietnia w Brukseli odbyło się spotkanie Sekcji Dokerów ETF. Było to, już ostatnie zebranie Sekcji przed nadchodzącym Kongresem ETF, który odbędzie w maju, w Barcelonie. Na zebraniu zostały przedstawione kandydatury zgłoszone przez afiliantów ETF do Komitetu Sterującego Sekcji Dokerów. Krajowa Sekcja Portów Morskich NSZZ „Solidarność”, która jest afiliowana w ETF-ie zgłosiła kandydaturę Jarosława Ghulama na przedstawiciela Młodych Dokerów ETF. Wszystkie zgłoszone kandydatury zostały przez afiliantów zaakceptowane, tym samym przedstawiciel „Solidarności” został członkiem władz Sekcji Dokerów ETF! Jarosław Ghulam jest pierwszym w historii Europejskiej Federacji Transportowców polskim przedstawicielem portowców z NSZZ „Solidarność”, który będzie zasiadał w najwyższych władzach Sekcji Dokerów ETF-u. Jarosław Ghulam ma 33 lata. Pracuje w DCT Gdańsk od 2007 roku, na stanowisku operatora suwnicy nabrzeżowej STS. Należy do „Solidarności” od 2013 roku i jest członkiem Komisji Zakładowej w DCT Gdańsk S.A. NSZZ „Solidarność”

- Serdecznie Jarkowi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów! Gratulujemy Krajowej Sekcji Portów Morskich NSZZ „Solidarność” – napisał w przesłanym komunikacie Andrzej Kościk, przewodniczący Rady Krajowa Sekcja Morska Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność”. Marynarzy i portowców łączą wspólne interesy ze sobą. Krajowa Sekcja Morska Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność” i Krajowa Sekcja Portów Morskich NSZZ „Solidarność” są afiliowane w ETF i ITF-ie i razem prowadzą kampanie przeciwko tanim banderom i tanim portom, w obronie podstawowych praw marynarzy i portowców.