Seniorzy na pikniku w Jantarze

Związkowi emeryci należący do Komisji Terenowej Emerytów i Rencistów NSZZ ,,Solidarność” z Gdańska spędzają aktywnie wolny czas. Władze komisji, której przewodniczy Iwona Pawlaczyk organizują różnego rodzaju spotkania, prelekcje, a także wyjazdy. 8 czerwca 44 związkowców z KTEiR uczestniczyło w wycieczce do Krynicy Morskiej oraz zaprzyjaźnionej parafii Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Jantarze prowadzonej przez proboszcza tej parafii ks. kanonika Marka Mierzwę.  W drodze do Krynicy Morskiej związkowi seniorzy zatrzymaliśmy się przy planowanym przekopie przez Mierzeję Wiślaną. W rejonie Krynicy Morskiej odbyli krótki spacer na punkt widokowy ,,Wielbłądzi garb”, po czym zwiedzili inne atrakcje nadmorskiej miejscowości. W Jantarze oprócz uczestnictwa w mszy św. odprawionej w intencji NSZZ ,,Solidarność” przez ks. proboszcza Marka Mierzwę, gdańscy emeryci urządzili sobie na terenie parafii piknik z pieczeniem kiełbasek przy ognisku. Droga powrotna do Gdańska upłynęła w wesołej, luźnej atmosferze przy śpiewie piosenek.

jantar1

jantar2