Sektor Polska. Zapraszamy na promocję książki

sektor_polskaW sobotę, 27 stycznia o godz. 15 w sali Akwen (Siedziba „Solidarności”, Gdańsk, ul. Wały Piastowskie 24) odbędzie się z udziałem autora, salezjanina, ks. Jarosława Wąsowicza SDB, duszpasterza kibiców, promocja książki Sektor Polska. Kibice, historia, patriotyzm. Zapraszamy.

Jacy więc są kibice? Odpowiedzi lub jej próbę można poszukać w wydanym przez PatriaMedia, liczącym 260 stron, zbiorze felietonów księdza Jarosława Wąsowicza.

Ścieżka do zrozumienia tego fenomenu wiedzie przez tematy jak „ To my kibice”, z intrygującymi tytułami „Sojusz moherowo-kibolski”, „Przyjaźń to dar”, „Salezjańska Fiorentina”, poprzez hasło „Nigdy z komuną nie będziem w aliansach”, czy „Stan wojenny na stadionie”, przez rozdział poświęcony „Żołnierzom  niezłomnym”, z tekstem „Z Bogiem Panie Majorze”, „Wiatr od morza”, czy „Dla Niepodległej” po „Kresy – pamiętamy i jesteśmy”, „Lwów Semper Fidelis”, „Naród ponad granicami”.

Warto po publikację tekstów duszpasterza, kibica, dawnego zadymiarza, dziś przygarniającego niepokornych, sięgnąć.