Środa, Sala BHP: spotkanie z Piotrem Semką i Janem Hlebowiczem

„Piątka u Semki” to najnowsza książka Piotra Semki, jednego z najbardziej doświadczonych i popularnych polskich publicystów. Publikacja ma formę wywiadu-rzeki, który z Piotrem Semką przeprowadził Jan Hlebowicz, historyk i asystent prasowy gdańskiego oddziału Instytutu Pamięci Narodowej. Trójmiejska premiera książki odbędzie się w środę 27 marca o godz. 18 w Sali BHP Stoczni Gdańskiej. Spotkanie z obu autorami poprowadzi Adam Chmielecki, politolog i publicysta współpracujący z „Magazynem Solidarność”.

„Piątka u Semki” to obowiązkowy przystanek dla wszystkich interesujących się najnowszą historią Polski i sceną polityczną. To opowieść o gdańskich początkach i kolejnych życiowych wyborach, które doprowadziły znanego dziennikarza i autora do bycia czołowym komentatorem otaczającej nas politycznej rzeczywistości. To wreszcie opowieść o „Solidarności”, transformacji i polskiej polityce ostatnich dekad z rzadko spotykanej w formie książkowej perspektywy konserwatywnej i patriotycznej.

Semka_01