Ruszył wakacyjny konkurs ekologiczny. Zrób zdjęcie i wygraj cenne nagrody rzeczowe!

Do obserwacji przyrody wystarczy tylko odrobina chęci i wyjście z domu. Przyda się jednak także odpowiednie wyposażenie, jak lornetka, aparat fotograficzny i książka, np. atlas ptaków. I właśnie takie nagrody można wygrać w naszym konkursie ekologicznym. Do udziału w konkursie zapraszamy wszystkich bez względu na wiek czy zajęcie.

Do końca września należy przesłać do redakcji (na adres mailowy magazyn@solidarnosc.gda.pl lub za pośrednictwem profilu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” w serwisie Facebook.pl) wykonane przez siebie zdjęcie obrazujące jeden z dwóch tematów:

1. Piękno środowiska naturalnego w Polsce (szczególnie w województwie pomorskim)

2. Udana koegzystencja działalności gospodarczej człowieka i środowiska naturalnego.

Zwycięzców w obu kategoriach wybierze specjalne Jury.

Zachęcamy, aby połączyć przyjemne z pożytecznym. Lato dopiero się rozpoczęło, ale już teraz warto dać sobie szansę, aby jego pożegnanie za kilkanaście tygodni osłodziła niespodzianka w postaci cennej nagrody, która pozwoli w jeszcze większym stopniu docenić piękno polskiej i pomorskiej przyrody oraz zrozumieć, jak ważne jest dbanie o jej stan.

Druga część konkursu, niezależna od pierwszej, polegać będzie na odpowiedzi na pytania konkursowe zamieszczone w listopadowym „Magazynie Ekologicznym” w „Magazynie Solidarność”. Pytania będą dotyczyć tematów poruszanych w kolejnych wydaniach naszego magazynu. Warto zatem czytać uważnie! Przy okazji podpowiadamy – wszystkie publikowane materiały będzie można sukcesywnie znaleźć na naszej stronie internetowej w zakładce „Magazyn Ekologiczny”.

Zobacz Regulamin Konkursu

Organizacja konkursu jest dofinansowana przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku.

tablica informacyjna 40_30 tablica informacyjna 40_30