Ruszył nowy portal internetowy Tygodnika Solidarność tysol.pl.

– Zarówno nowy Tygodnik Solidarność jak i nowy portal są skierowane do wszystkich, którzy opowiadają się za polską racją stanu, sprawiedliwością społeczną i szukają mediów, które reprezentowałyby ich jako pracowników – tłumaczy Krzysztof Świątek, redaktor naczelny Tygodnika. – Szczególnie myślimy o ludziach młodych, bo to oni są zatrudniani na tzw. „śmieciówkach”, często bez prawa do płatnego zwolnienia lekarskiego, płatnego urlopu, kredytu i emerytury. Chcemy reprezentować polskich prekariuszy, czyli wykluczonych na rynku pracy.

tysol-pl

Świątek dodaje, że Tysol skierowany jest również do tych, których wkurzają poglądy Nowoczesnej, PO, Balcerowicza. –  Im chcemy dawać odpór, czasem w satyrycznej formie.

– Na pewno nie będziemy zamykali się w tematyce związkowej, chociaż oczywiście będzie dla nas nadzwyczaj istotna – mówi Cezary Krysztopa, redaktor zarządzający portalem. - Stąd specjalny dział „Związek”. Światopoglądowo będziemy w oczywisty sposób wyrazicielami nauki Kościoła katolickiego. Jak zawsze patriotyczni, wierni tradycji i sprawdzonym wartościom. Gospodarczo raczej nieliberalni, ale reprezentujący pewne spektrum poglądów.

Redaktor podkreśla, że jest świadom odpowiedzialności jaka ciąży na dziennikarzach oraz wartości marki, jaką portal reprezentuje. –  Postaramy się nie zawieść – podkreśla - Będziemy wkurzać, wzruszać, a przede wszystkim rzetelnie informować.

Nowemu portalowi życzymy samych sukcesów.  Zapraszamy do czytania…>>

hd, www.solidarnosc.org.pl