Rozpoczynamy rekrutację! – Zgłoś się do projektu „Współpraca i Dialog”

Zgłoś swój udział!

Dowiedz się więcej oraz zwiększ swoje kompetencje w zakresie dialogu społecznego oraz języka angielskiego.

Postaw na konstruktywny dialog społeczny i zgłoś się do projektu, skorzystaj z naszych bezpłatnych szkoleń, które będą doskonałą okazją, aby przypomnieć sobie podstawowe zasady prowadzenia dialogu społecznego, przetestować swoje umiejętności, a także poznać nowe podejście do tematyki dialogu.

Nasza oferta

W ramach projektu planowane są następujące szkolenia:

• z języka angielskiego – na różnych poziomach zaawansowania (28 godzin)

• z e-komunikacji w dialogu społecznym z wykorzystaniem ICT  – do wyboru 1 z 2 modułów:

Użytkowanie platformy „Współpraca i Dialog” przygotowanej dla Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” w ramach projektu (16h)

E-komunikacja w dialogu społecznym uzupełnioną szkoleniami elektronicznymi z ICT (16h)

• podnoszące kompetencje w zakresie dialogu społecznego – do wyboru 1 z 3 tematów:

Negocjacje – jak zmienić nieufność we współpracę partnerów dialogu autonomicznego (16h)

Komunikacja i perswazja – jak skutecznie porozumiewać się z innymi (16h)

Związek zawodowy partnerem dialogu społecznego – aspekty prawne (16h)

W projekcie przewidziane są 2 ścieżki szkoleniowe, w których przeszkolonych zostanie 100  uczestników projektu (w tym 40 kobiet).

W pierwszej ścieżce szkoleniowej zostanie przeszkolonych 60 uczestników projektu (w tym 24 kobiety). Będzie ona obejmować: szkolenia z e-komunikacji w dialogu społecznym z wykorzystaniem ICT, szkolenia podnoszące kompetencje w zakresie dialogu społecznego oraz szkolenie z języka angielskiego

W drugiej ścieżce szkoleniowej zostanie przeszkolonych 40 uczestników projektu (w tym 16 kobiet), obejmuje ona szkolenia z e-komunikacji w dialogu społecznym z wykorzystaniem ICT oraz szkolenia podnoszące kompetencje w zakresie dialogu społecznego

Warunki uczestnictwa w projekcie:

Osoby zatrudnione na umowę o pracę, umowę cywilnoprawną lub osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą na terenie województwa pomorskiego, które jednocześnie są członkami związku zawodowego Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”.

Jak się zgłosić do projektu?

Osoby zainteresowane udziałem w Projekcie powinny dostarczyć następujące dokumenty: Ankietę zgłoszeniową do projektu w formacie zgodnym z umieszczonym poniżej z czytelnym popisem, Zaświadczenie o przynależności do struktur Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” oraz  Zaświadczenie o zatrudnieniu do projektu „Współpraca i dialog”. Dokumenty można wysłać pocztą tradycyjną, ewentualnie dostarczyć osobiście do siedziby Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”.

Rekrutacja prowadzona będzie od 07.10.2013 roku do wyczerpania wolnych miejsc.

Pliki do pobrania:

Gdzie można nas znaleźć?

Biuro projektu czynne w dni robocze w godzinach 8.00 – 16.00

Region Gdański NSZZ „Solidarność”

ul. Wały Piastowskie 24 pok. 130

80-855 Gdańsk