Rozlicz PIT, przekaż 1 procent!

Już od kilku lat jest możliwość przekazywania 1 procenta podatku na rzecz Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy, której założycielem jest Region Gdański NSZZ „Solidarność”, i choć większość członków Związku z Regionu Gdańskiego wciąż trzeba do tego przekonywać, to jednak z roku na rok liczba osób przekazujących jeden procent podatku dla fundacji rośnie.

Przekazanie 1 procenta podatku dla naszej fundacji to prosty sposób wspierania ważnych społecznie celów, które popiera Region Gdański NSZZ „Solidarność”. To kształcenie przyszłych pokoleń, promocja NSZZ „Solidarność” wśród młodzieży akademickiej, a także wsparcie specjalnych placówek edukacyjnych.

Pamiętajmy o tym, że wspomagając fundację mamy większe szanse, że w przyszłości 1 procent do nas wróci w postaci dobrze wykształconych kadr, które jutro przejmą stery w województwie i kraju, kadr, które będą świadome roli, jaką w historii Polski odegrał NSZZ „Solidarność”.

Gdy podarujesz nam swój 1 procent, to może w przyszłości pójdziesz na świetny koncert albo będziesz korzystać z nowoczesnych rozwiązań technicznych i okaże się, że było to możliwe dlatego, iż 1 procent Twojego podatku trafił do naszej fundacji. Przekaż swój 1 procent w 2016 roku Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy!

e-pity2015