Rozlicz PIT i przekaż 1% Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy

Już od kilku lat jest możliwość przekazywania 1 procenta podatku na rzecz Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy, której założycielem jest Region Gdański NSZZ „Solidarność” i Związek Pracodawców Forum Okrętowe.

Przekazanie 1 procenta podatku na rzecz naszej Fundacji to jest najprostszy sposób wspierania ważnych społecznie celów takich jak kształcenie przyszłych pokoleń, promocja NSZZ „Solidarność”, czy przygotowanie programów rozwojowych dla związkowych seniorów. Przy czym sami nie musimy wyjmować z portfela ani złotówki, nie musimy nawet wychodzić z domu.

Najprościej i najszybciej rozliczymy podatek korzystając z dedykowanego programu do rozliczeń podatkowych, który podobnie jak w latach ubiegłych znajduje się na stronie internetowej Fundacji i Regionu, program do rozliczeń na swoich stronach udostępnia również Regionalna Sekcja Oświaty.

Pamiętajmy o tym, że wspierając naszą Fundację mamy większe szanse, że w przyszłości 1 procent do nas wróci w postaci dobrze wykształconych kadr, które jutro przejmą stery gospodarki w województwie i kraju, które dodatkowo będą świadome roli, jaką w historii Polski odegrał NSZZ „Solidarność”. Może w przyszłości pójdziemy na świetny koncert, albo będziemy powszechnie korzystać z nowoczesnych rozwiązań technicznych i okaże się, że było to możliwe dlatego że 1 procent twojego podatku trafił do Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy.

Więcej na temat Fundacji można się dowiedzieć na: www.pomorskafundacja.org.pl

Rozlicz PIT p przekaż 1% na rzecz Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy…>>

1_procent