Rajd rowerowy z Wisły do Gdańska

Pomorska Fundacja Sportu i Turystyki Osób Niepełnosprawnych „KEJA” realizuje oryginalny projekt rowerowego rajdu od źródeł Wisły przy Baraniej Górze (1220 m n.p.m., w partiach podszczytowych bierze swój początek Czarna Wisełka, Biała Wisełka, Potok Wątrobny, których wody łączą się w Zbiorniku Czarne, a stamtąd płynie już Wisła) do Gdańska -Twierdza Wisłoujście i dalej do Gdyni. Rajd to okazja do zaliczenia i zdobycia Ogólnopolskiej Odznaki PTTK „Wiślana Trasa Rowerowa”

– Jesteśmy grupą niewidomych pasjonatów, jazdy na rowerze która postanowiła zorganizować rajd z Wisły do Gdyni osób niewidomych na tandemach – przedstawiają się organizatorzy rajdu z Pomorskiej Fundacji Sportu i Turystyki Osób Niepełnosprawnych „KEJA”.

Rajd rusza w czerwcu. Impreza rozpoczyna się noclegiem 22.06.2013 r. w Wiśle, a kończy 7 lipca w Gdyni. Na trasie rajdu towarzyszyć będą uczestnikom lokalne kluby skupiające rowerzystów, m.in. Beskidzkie Towarzystwo Cyklistów, Niepołomickie Stowarzyszenie Rowerowe, Warszawskie Towarzystwo Cyklistów, Klub Turystyki Kolarskiej PTTK Kalinka

Patronat honorowy nad naszym rajdem objął Polski Komitet Olimpijski.

Chętni do wsparcia rajdu PFSiTON „Keja” – rachunek bankowy fundacji: 90 1240 1242 1111 0010 2356 9347. Szczegółowe informacje przedstawi chętnym do udziału lub wsparcia idei Waldemar Rogowski, e-mail waldek@fundacjakeja.org.pl.