Przyjazny pracodawca – do 15 października

Trwa dziesiąta edycja konkursu Pracodawca Przyjazny Pracownikom. To ukłon w stronę respektowania praw pracowniczych. Akcja jest organizowana przez NSZZ „Solidarność”, a odbywa się pod patronatem Andrzeja Dudy, Prezydenta RP. Do 15 października można zgłaszać kandydatów.

Kandydatów zgłaszają podstawowe jednostki organizacyjne „S”. Ankiety zgłoszeniowe należy przesyłać na adres: Komisja Krajowa NSZZ Solidarność, Wały Piastowskie 24, 80-855 Gdańsk, z dopiskiem: Certyfikat „Pracodawca Przyjazny Pracownikom” lub pocztą elektroniczną na adres: certyfikat@solidarnosc.org.pl w terminie do 15 października 2017 r.

Aktualny Regulamin konkursu, który zawiera również harmonogram prac związanych z przyznawaniem Certyfikatu oraz ankiety zgłoszeniowe dostępne są TUTAJ.

Celem konkursu jest promowanie pracodawców, którzy wyróżniają się w stosowaniu dobrych praktyk w zakresie przestrzegania przepisów prawa pracy poprzez stabilność zatrudnienia, przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz prawa do zrzeszania się w związki zawodowe.